Σε σύντομο χρονικό διάστημα πρόκειται να δημοπρατηθεί η δεύτερη φάση αποκατάστασης του Καπετανάκειου σχολικού συγκροτήματος, όπως ανακοινώθηκε χθες μετά το τέλος σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο δήμο για το σκοπό αυτό.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Ηρακλείου κ.Γιάννης Κουράκης με τον Δ/ντή του 1ου Γενικού Λυκείου κ. Μ.Μηλάκη, καθηγητές του σχολείου, τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων – μαθητών του Δήμου κ. Μ. Συντιχάκη, τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Γιαλιτάκη και στελέχη από την Πολεοδομία και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η προετοιμασία για την ολοκλήρωση των μελετών και η έκδοση της οικοδομικής άδειας.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου έδωσε κατευθύνσεις προκειμένου σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι όλα έτοιμα ώστε να δημοπρατηθεί η Β΄φάση της αποκατάστασης του ιστορικού κτιρίου του Καπετανάκειου ενώ υπήρξε η δέσμευση από όλους τους εμπλεκόμενους ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες και θα συνεχιστεί η συνεργασία και με την Αρχαιολογική υπηρεσία για να μπει στην τελική ευθεία το σημαντικό αυτό έργο.