Άμεση ήταν η ανταπόκριση της νέας δημοτικής Αρχής, μετά το θέμα που ανέδειξε η “Π” σε σχέση με τις ρηγματώσεις που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του Ιερού Μητροπολιτικού Nαού του Αγίου Μηνά, γεγονός που έχει θορυβήσει αλλά και προβληματίσει έντονα το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ναού που δεν κρύβει την αγωνία του για το όλο θέμα .

Με εντολή του νεοεκλεγέντα δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός της “Δύναμης Πολιτών” , προκειμένου να γίνει έλεγχος του Ιερού Ναού και να διαπιστωθεί ποιά είναι η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, ώστε να γίνουν όλα τα αναγκαία βήματα για την αποκατάσταση του.

Το όλο θέμα έχει αναλάβει να χειριστεί για λογαριασμό της νέας δημοτικής Αρχής, ο αρχιτέκτονας Χάρης Μαμουλάκης, ο οποίος έχει εξειδικευμένες γνώσεις για τη διαχείριση τέτοιων θεμάτων, και από 1η Σεπτέμβρη, αναμένεται να αποκτήσει ακόμα πιο ενεργό ρόλο ως αντιδήμαρχος.

Ο κ.Μαμουλάκης αναμένεται να προχωρήσει σε μακροσκοπικό έλεγχο προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά την κατάσταση του Ιερού Ναού, να ελέγξει επιμελώς τα προβλήματα που έχουν ανακύψει, να διαπιστώσει το μέγεθος και το εύρος τους, ώστε να προχωρήσουν και τα επόμενα βήματα για την αποκατάσταση τους.

Η άμεση ανταπόκριση της νέας δημοτικής Αρχής προκάλεσε την ικανοποίηση του προϊσταμένου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά, Εμμ. Σταυρουλάκη, καθώς εκφράστηκε με αβίαστο και ουσιαστικό τρόπο το ενδιαφέρον του δήμου όχι μόνο σε θεωρητικό επίπεδο αλλά και σε πρακτικό.

Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος της προσπάθειας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, που αναζητά τη συνεργασία της πολιτείας προκειμένου να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που εμφανίζει ο ναός.