Μία ποπ ρομαντική ιστορία γεμάτη μουσική και συναίσθημα με τίτλο ‘’”Σε θέλω δίπλα μου“, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 9.30 το βράδυ,στο κηποθέατρο “Ν.Καζαντζάκης”.
Η παράσταση, σε κείμενο και σκηνοθεσία Μίνωα Θεοχάρη, με πολύ χιούμορ αλλά και μουσική από τη δεκαετία του ‘90 -στο μεγαλύτερο μέρος της- διαπραγματεύεται τη σημερινή δυσκολία που μία ολόκληρη γενιά αντιμετωπίζει ως προς τη δέσμευση και τη συνύπαρξη που στην ουσία όμως είναι η βαθύτερή της ανάγκη. Μία σύγχρονη ελληνική μουσική παράσταση που μας συστήνει μία καινούργια γενιά ηθοποιών και δημιουργών. Πρόκειται για δύο παράλληλες ιστορίες δύο διαφορετικών μεταξύ τους ζευγαριών που συναντούνται, πλησιάζονται, ερωτεύονται. Τα δύο ζευγάρια δεν γνωρίζονται, οι ιστορίες τους είναι διαφορετικές, το ίδιο και οι χαρακτήρες τους, και η οπτική τους απέναντι στις σχέσεις και τη ζωή, αλλά έχουν ένα κοινό. Ζουν τον έρωτα με το ίδιο ρομαντικό αίσθημα, το ίδιο πάθος, έχουν τους ίδιους προβληματισμούς και τις ίδιες αγωνίες. Έτσι λοιπόν βλέπουμε τέσσερις νέους ανθρώπους που διψούν για ζωή και ταυτόχρονα φοβούνται, που θέλουν να αγαπηθούν, αλλά δε θέλουν να απορριφθούν, που ψάχνουν έναν άλλον άνθρωπο να μείνει δίπλα τους, αλλά δε θέλουν να χάσουν τη μοναδικότητά τους, την ανεξαρτησία τους και την «ασφάλεια» της μοναξιάς τους. Όσο διαφορετικοί και αν είμαστε σαν άνθρωποι, όποια συναισθήματα και αν έχουμε και όσο ξεχωριστά και αν είναι τα βιώματα που μας διαμόρφωσαν σαν προσωπικότητες, έχουμε όλοι την ίδια ανάγκη να αγαπήσουμε, να ενωθούμε, να αγαπηθούμε. Νιώθουμε όλοι την ίδια απειλή μιας ισοπεδωτικής αφομοίωσης των χαρακτηριστικών μας. Ο φόβος πάντα θα είναι ανασταλτικός παράγοντας και πάντα θα είναι μια δικλείδα ασφαλείας. Και τα όρια ανάμεσά τους είναι δυσδιάκριτα και μπορεί να είναι και καταστροφικά. Όταν κάποιος μας αγαπάει, μας δίνει ένα μέρος από τη δική του καθημερινή ζωή, από το χρόνο του, από τον εαυτό του. Και αυτό είναι κάτι καινούριο που αν φοβόμαστε να το δεχτούμε, χάνουμε τη μαγεία που έχει αυτή η προσφορά και βαθύτερα νιώθουμε ότι δεν την αξίζουμε. Πόσα τελικά πράγματα μπορεί να μας στερήσει ο φόβος; Η πολύ όμορφη και νεανική αυτή παράσταση λοιπόν, με κεντρικό θέμα τον έρωτα έχει κάτι ξεχωριστό από πολλά σύγχρονα θεατρικά κείμενα. Προβάλλει τον έρωτα με μια αγνή, ρομαντική, τρυφερή και αθώα πλευρά. Ακόμα και αν είναι έντονα τα στοιχεία του σήμερα και στη γλώσσα και στην επαφή των ηρώων, το αίσθημα που εισπράττεις σαν θεατής είναι η αγνή πλευρά του έρωτα, κάτι που τον τελευταίο καιρό έχει χαθεί μέσα από το εφήμερο, ή πολλές φορές χυδαίο και επιφανειακό. Στις περισσότερες σύγχρονες παραστάσεις το συναίσθημα είναι ιδωμένο μέσα από το «εγώ» και την προχειρότητα.
Τους τέσσερις πολύ αναγνωρίσιμους ήρωες ερμηνεύουν οι:
Δημήτρης Μακαλιάς, Μίνως Θεοχάρης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Ελίζα Γεροντάκη, πλήκτρα- Παύλος Καλτρουμίδης.
Συντελεστές της παράστασης: σκηνοθεσία – κείμενο – μουσική Επιμέλεια: Μίνως Θεοχάρης, μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση: Παύλος Καλτρουμίδης, μουσική διδασκαλία και φωνητικός σχεδιασμός: Χριστίνα Αργύρη, σκηνικά: Κωνσταντίνα Σκεπετάρη, ρούχα: Δήμος Κλιμενώφ, επιμέλεια κίνησης: Μανόλης Θεοδωράκης.
Είσοδος 12 ευρώ.