Υπό κατάρρευση και εν μέσω καλοκαιριού συνεχίζουν να βρίσκονται τα νοσοκομεία του Ηρακλείου που έχουν γεμίσει κρεβάτια στους διαδρόμους πολλών κλινικών, ακόμη και της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ δεν έχουν προσωπικό, ενώ τα ραντεβού με τους γιατρούς κλείνονται μήνες αργότερα.
Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ ενώ για τα προβλήματα που υπάρχουν μίλησε ο Δημήτρης Βρύσαλης, μέλος της επιτροπής περιοχής Κρήτη του ΚΚΕ και γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.
Μεταξύ άλλων σημειώθηκε ότι:
“Οι συγχωνεύσεις κλινικών είναι στην ημερήσια διάταξη, τα ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία σε ειδικότητες όπως ενδοκρινολόγου, οφθαλμιάτρου, παιδοκαρδιολόγου, παιδοπνευμονολόγου, ρευματολόγου, αγγειοχειρουργού κ.ά. καθυστερούν για πολλούς μήνες, ενώ είναι πλέον γεγονός η μεταφορά παιδιάτρων από κέντρα υγείας για να καλύψουν εφημερίες στη παιδιατρική κλινική του Βενιζελείου, τα επικίνδυνα ράντζα στην ψυχιατρική κλινική, τα εκατοντάδες χρωστούμενα ρεπό και μέρες άδειας στους εργαζόμενους - ενδεικτικά στους 32 μεταφορείς του ΠΑΓΝΗ η υπηρεσία οφείλει 1300 μέρες, η λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής με προσωπικό που θα προσληφτεί μέσω ΕΣΠΑ δηλαδή αναλώσιμοι εργαζόμενοι μετά το τέλος του προγράμματος, οι καθημερινές μετακινήσεις εργαζομένων από κλινική σε κλινική για να μπαλώνουν κενά, οι τεράστιες ελλείψεις στις διοικητικές και τεχνικές υπηρεσίες που καλύπτονται με σπουδαστές του ΟΑΕΔ και ο κατάλογος δεν έχει τέλος” ο ίδιος τόνισε.
“Ο ελιγμός της κυβέρνησης να μην στελεχώσει με επάρκεια την παιδοχειρουργική δεν πρέπει να περάσει. Πρέπει άμεσα να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό. Ειδικά όσο αφορά τη συγχώνευση κλινικών τον ίδιο κίνδυνο διατρέχουν στο άμεσο μέλλον η Νευροχειρουργική και η Γενική Χειρουργική Κλινική του ΠΑΓΝΗ καθώς και η Παθολογική και Ουρολογική Κλινική του Βενιζελείου που διαρκώς αδειάζουν από προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό), με αποτέλεσμα το επίπεδο περίθαλψης της περιοχής μας να επιστρέψει σε επίπεδα πριν το 1989, όταν και άρχισε να λειτουργεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που σταδιακά κατάφερε να αναχαιτίσει τα καραβάνια των ασθενών που έφευγαν για την Αθήνα προκειμένου να βρουν λύση στο πρόβλημα της υγείας τους”.