Το αδιαχώρητο δημιουργείται τις ημέρες αυτές στο ΠΕΔΥ στον Εσταυρωμένο από εκατοντάδες ανθρώπους με αναπηρίες οι οποίοι ειδοποιήθηκαν “στο παρα πέντε” ότι θα περάσουν από επιτροπή ΚΕΠΑ.
“Στόχος μας μέχρι την Παρασκευή είναι να περάσουν από επιτροπή 2.500 άτομα” είπε στην “Π” ο διευθυντής του ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης ο οποίος σημείωσε ότι έγινε η καλύτερη δυνατή οργάνωση για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Για το σκοπό αυτό εργάζονται 41 επιτροπές γιατρών οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν έρθει από την Αθήνα.

Γιατροί θα εξετάσουν ασφαλισμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν και στα σπίτια

Ο κ. Ροκαδάκης σημείωσε ακόμη ότι 2 επιτροπές θα επισκεφθούν περίπου 150 ασθενείς στα σπίτια τους αφού οι ίδιοι δεν μπορούν να μετακινηθούν.
“Κάναμε αγώνα δρόμου για να ειδοποιήσουμε όλους όσοι προγραμματίζεται να περάσουν από επιτροπή και να κυλήσουν όλες οι διαδικασίες ομαλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε” σημείωσε ο διευθυντής του ΙΚΑ.

Παραλύει σήμερα ο τομέας της Υγείας

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν, σήμερα τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων.
«Η κυβέρνηση μέσω του Νέου Συστήματος Αξιολόγησης επιδιώκει την "κατασκευή" νέων θυμάτων που θα παραδοθούν "στις ορέξεις" της τρόικας. Μεθοδεύει τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ πάνω από 40.000 υγειονομικοί αρνήθηκαν ενυπόγραφα να συμμετάσχουν στην αξιολόγηση.
Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «μέσω των διαθεσιμοτήτων, των απολύσεων, της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων και της κατάργησης κάθε έννοιας εργατικού δικαίου επιδιώκεται η μετατροπή των εργαζόμενων σε "απασχολούμενους" με μισθούς πείνας και φυσικά χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».