Ενα επιπλέον λόγο (πέρα από την Εθνική μας στο ποδόσφαιρο) έχουν οι Κρητικοί για να πανηγυρίσουν. Μπασκετικά αυτή τη φορά.
Το Αρκάδι, το καμάρι του Ρεθύμνου στο γυναικείο, για 3η φορά (η πρώτη 2007-08, η 2η 2009-10) πήρε το εισιτήριο ανόδου στην Α2 κατηογρία και θα το βλέπουμε τη νέα σεζόν μαζί με τον Ηρόδοτο. Ο Ηρόδοτος στις κορασίδες κατάφερε και πήρε την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα έχοντας την αξιόλογη Δανδουλάκη στην καλύτερη 5άδα των αγώνων. Το τουρνουά 3χ3 στο Ηράκλειο σημείωσε επιτυχία με 1068 συμμετοχές που αποτελούν ρεκόρ. Και οι μπασκετικές κρητικές αγκαλιές δεν σταματούν εδώ. Για να ακριβολογούμε από σήμερα γίνονται πιο μεγάλες. Η Εθνική νέων ανδρών καταφθάνει για να ετοιμαστεί για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (Ηράκλειο - Ρέθυμνο 8-20/7) και οι Κρητικοί αναμένεται να στηρίξουν την διοργάνωση όπως άλλωστε κάνουν πάντα σε ανάλογες περιπτώσεις. Το Αρκάδι λοιπόν, για να μπούμε στα αγωνιστικά, κέρδισε 67-40 τον Βούρειο Χίου, 74-20 τους Δαναούς Αργους και 65-45 την ΕΑ Παραλίας στο εθνικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 γυναικών. Χωρίς ήττα η ομάδα (ήταν η ίδια που πέρυσι πήρε την 2η θέση στο πανελλήνιο νεανίδων) του Αρκαλοχωρίτη Κώστα Πλευράκη πήρε την άνοδο. Στηρίχθηκε στις εξής παίκτριες (εντός παρενθέσεως οι συγκεντρωτικοί πόντοι τους): Ζουμπεράκη (54 (7)), Μπότσι (43(6)), Δημήτρη (40(3)), Περάκη (29), Λίτσι (20 (2)), Αγαθαγγέλου (16(1)), Μίχου (14), Σταθοπούλου (4), Λελεδάκη (4), Μούκα (3(1)), Μιχελιδάκη, Στεφάνου.
Οι κορασίδες του Ηροδότου χωρίς την Καρλάφτη, έμειναν στην 4η πανελλήνια θέση αφού είχαν δύο νίκες (65-38 την Αμιλλα, 62-31 τους Τιτάνες) και τρεις ήττες (Γαλάτσι 64-61, Κρόνος Αγ. Δ. 52-41, 49-40 από τον πρωταθλητή Αρη Θ.) Ο προπονητής Αλέξης Χριστοδούλου στηρίχθηκε στις εξής παίκτριες (εντός παρενθέσεως οι συγκεντρωτικοί πόντοι): Μ. Δανδουλάκη (97), Σακουλάκη (39(1)), Η. Βαρελτζή (36(1)), Σοπίκου (29(3)), Μιχοπούλου (19), Γαλανάκη (14), Ε. Βαρελτζή (13), Γιαλαμά (9), Α. Δανδουλάκη (7), Νίχλου (4), Λογοθέτη (2), Μαυράκη.
Η Μαρία Δανδουλάκη αναδείχθηκε μέλος της καλύτερης 5άδας και πήρε ειδικό βραβείο.
Στο αντίστοιχο πανελλήνιο παίδων τον τίτλο πήρε ο Μανταλίδης. Τελειώνοντας με τα αγωνιστικά στο τουρνουά 3χ3 στο Παγκρήτιο υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.
Συνολικά 1068 άτομα έπαιξαν μπάσκετ, αποδεικνύοντας ότι η Κρήτη έχει “αγκαλιάσει” το μπάσκετ. Τέλος, η Εθνική νέων ανδρών έρχεται σήμερα στην πόλη μας με τους τρεις του Ολυμπιακού (Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χριστοδούλου) καθώς βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στην ΕΟΚ και τους “ερυθρόλευκους”.
Η ελληνική ομάδα θα πάρει μέρος σε διεθνές τουρνουά (πριν το ευρωπαϊκό), το οποίο θα φιλοξενηθεί στα Δύο Αοράκια (3-5/7) και θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, τη Γαλλία και την Τσεχία. Οι παίκτες που περιλαμβάνονται στην αποστολή είναι οι: Γιώργος Διαμαντάκος, Μιχάλης Καμπερίδης, Γιάννης Κουζέλογλου, Μιχάλης Λιάπης, Πάρης Μαραγκός, Αλέξανδρος Μήτσιαλος, Λευτέρης Μποχωρίδης, Στέλιος Πουλιανίτης, Δημήτρης Σιόλογκας, Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, Αναστάσιος Σπυρόπουλος, Κώστας Φακοπουλίδης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Χριστοδούλου.