Σε λίγες ημέρες θα γίνει γνωστό αν τελικά η βουλευτής της ΧΑ Ελένη Ζαρούλια θα περάσει το κατώφλι των φυλακών ή θα τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εισαγγελέας και ανακρίτριες, μετά τη χθεσινή απολογία της, είχαν διαφορετική γνώμη για το αν η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ πρέπει να προφυλακισθεί ή όχι και έτσι τώρα την απόφαση για την τύχη της κυρίας Ζαρούλια θα λάβει το δικαστικό συμβούλιο. Η εν λόγω απόφαση θα ληφθεί το συντομότερο δυνατό.

Η κυρία Ζαρούλια, ύστερα από την αναβολή που έλαβε πριν από 10 ημέρες, λόγω της αίτησης εξαίρεσης σε βάρος των ανακριτριών και της εισαγγελέως που κατέθεσε ο προφυλακισμένος σύζυγός της, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η ανάκριση, βρέθηκε χθες ενώπιον των ειδικών εφετών ανακριτριών Ιωάννας Κλάππα και Μαρίας Δημητροπούλου αλλά και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου για να απολογηθεί για τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Το κατηγορητήριο σε βάρος της, μάλιστα, την χαρακτηρίζει ως βασικό εκφραστή της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής, γεγονός που στοιχειοθετείται από ομιλίες της στη Βουλή.

Η κυρία Ζαρούλια κατά τη διάρκεια της απολογίας της δεν απάντησε σε καμία από τις ερωτήσεις των ανακριτριών και κατέθεσε υπόμνημα τεσσάρων σελίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση της κυρίας Ζαρούλια ενώ οι ανακρίτριες να τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Μέχρι την έκδοση της απόφασης από το δικαστικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες, πάντως, η κυρία Ζαρούλια θα μείνει σε κατ’οίκον περιορισμό. Σε περίπτωση που ληφθεί απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό η σύζυγος του προφυλακισμένου αρχηγού της ΧΑ θα μπορεί να βγαίνει από το σπίτι της μόνο για να πηγαίνει στη Βουλή.

Σο απολογητικό της υπόμνημα ανέφερε χαρακτηριστικά «Οι κατηγορίες είναι προσβλητικές προς το πρόσωπό μου και βασίζονται στη λογική της συλλογικής ευθύνης που δεν υπάρχει πουθενά στο σύνταγμα της Ελλάδας. Δεν έχω τίποτα να απαντήσω σε καμία ερώτηση, ούτως ή άλλως η απόφασή σας είναι προειλημμένη».

Ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ ο Μπαρμπαρούσης

Στο μεταξύ, ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά την απολογία του για τα κακουργήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Στον βουλευτή, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αποδίδεται και συμμετοχή σε επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών σε λαϊκές αγορές στο Μεσολόγγι.

Ο ίδιος στην απολογία του τόνισε «Εάν μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω δεν θα έκανα αυτό που συνέβη στη λαϊκή. Για την κίνησή μου αυτή δέχθηκα επίπληξη από το κόμμα. Δεν είμαι εναντίον των μεταναστών, άλλωστε η γυναίκα μου είναι από το Μεξικό. Πιστεύω όμως ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παράνομοι μετανάστες».