Σε διαδικασία ανεύρεσης νέου προπονητή μπαίνει και επίσημα πλέον ο ΟΦΗ μετά και την οριστική απόφαση του Σα Πίντο να αφήσει ο Ηράκλειο και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Την απόφαση του να αποχωρήσει από τον ΟΦΗ ανακοίνωσε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της “Π”, επίσημα ο Σα Πίντο στον Μάνθο Πουλινάκη για να πάρει τέλος το σίριαλ του Πορτογάλου προς επιβεβαίωση και των δημοσιευμάτων του τύπου της χώρας του ότι ο 41χρονος τεχνικός είναι έτοιμος να επιστρέψει στην πατρίδα του αναλαμβάνοντας τα ηνία της Εστορίλ.

“Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση αλλά απόφαση μου είναι να μείνω στην Πορτογαλία” φέρεται να είπε μεταξύ των άλλων ο Σα Πίντο στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ δίνοντας του ουσιαστικά την σκυτάλη για να προχωρήσει τις ενέργειες για την αντικατάσταση του. Ο κ. Πουλινάκης ήταν λίγο πολύ προετοιμασμένος για την απάντηση του Πορτογάλου καθώς στις συζητήσεις που είχαν κάνει στο Ηράκλειο είχε διαφανεί ότι δύσκολα θα έμενε στον ΟΦΗ. Από την στιγμή που ο Πίντο βρήκε όπως όλα δείχνουν τον επόμενο σταθμό της καριέρας του(Εστορίλ) και μάλιστα στην χώρα του, που ήταν κάτι που ο ίδιος επιθυμούσε για οικογενειακούς λόγους, ήταν αναμενόμενη η αρνητική απάντηση του προς τον ΟΦΗ που έμοιαζε να είναι η τελευταία επλογή του.

Το κεφάλαιο Πίντο λοιπόν κλείνει για τον ΟΦΗ και πλέον η ηρακλειώτικη ομάδα αναζητά τον επόμενο προπονητή της με τον Μάνθο Πουλινάκη να έχει ήδη στην σχετική λίστα δυο τρεις περιπτώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέλουν στον ΟΦΗ. Στόχος είναι να βρεθεί ένας…Σα Πίντο στην θέση του Σα Πίντο και πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινείται ο πρόεδρος της ΠΑΕ. Η αναζήτηση έχει στραφεί αποκλειστικά στο εξωτερικό για έναν νέο, φιλόδοξο και εργατικό προπονητή που θα ταιριάζει με την φιλοσοφία της ομάδας. Στο πρόσφατο ταξίδι του στο εξωτερικό ο κ. Πουλινάκης είχε κάποιες επαφές με μάνατζερ και συζήτησε ακριβώς πάνω σε αυτό το μοντέλο προπονητή επιχειρώντας να βρει ένα ακόμα… λαχείο για τον ΟΦΗ. Η αγορά στην οποία εστιάζει η κρητική ομάδα είναι της Ευρώπης χωρίς όμως να αποκλείεται και η…έκπληξη από την Λατινική Αμερική. Κάποιες από τις πληροφοίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο νέος τεχνικός θα είναι ακόμα καλύτερο όνομα από τον Σα Πίντο.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα του προπονητή καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα γίνουν συναντήσεις στην Αθήνα ή στο εξωτερικό με τουλάχιστον δύο υποψηφίους. Στόχος του ΟΦΗ είναι να βρει τον νέο τεχνικό μέχρι τις 20 Μαΐου ή το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα αλλά πολλά θα εξαρτηθούν και από το ποιος θα είναι τελικά ο νέος προπονητής αφού ένας από τους υποψηφίους είναι σε ομάδα που το πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη…