Την αντίδραση τους στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ιδιωτική εκμετάλλευση του αιγιαλού δείχνουν οι πολίτες, καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες ηλεκτρονικές υπογραφές σε διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες.

Την ώρα που αντιδράσεις υπάρχουν και στο εσωτερικό των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο κόσμος υπογράφει… αβέρτα. «Ξύπνα. Ξεπουλούν τις παραλίες μας» new είναι ο τίτλος που έχει δώσει στο ψήφισμα η ιστοσελίδα Avaaz, με τις υπογραφές να έχουν φτάσεις τις 83.809 χθες το πρωί.

Στην ιστοσελίδα change.org οι υπογραφές έφταναν τις 27.000, ενώ το γκρουπ που έχει δημιουργηθεί στο Facebook είχε συγκεντρώσει σχεδόν 30.000 υποστηρικτές. Θεματικές ενάντια στο νομοσχέδιο έχουν δημιουργηθεί και στο Twitter, όπως οι #savegreekcoast και #aigialosSOS.

Μπακογιάννη: Δεν θα ψηφίσω το νομοσχέδιο

«Οι πιθανότητες να συνεργαστούμε με το ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ μικρές. Είμαι υπέρ των συνεργασιών αλλά προϋπόθεση η συμφωνία στο μείζον», τόνισε χθες η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας παράλληλα πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν υπάρχει ξεκάθαρη γραμμή. Έχει δημοκρατικές διαδικασίες που δεν καταλήγουν όμως σε προτάσεις ουσίας».

Μιλώντας στο Star, η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ τόνισε πως η κυβέρνηση δεν πέφτει με ευρωεκλογές, για να προσθέσει ότι «διακυβεύεται το μείζον που είναι η σταθερότητα της χώρας».

Η κ. Μπακογιάννη σημείωσε ακόμη ότι «η φορολογική πολιτική ήταν λάθος και αναποτελεσματική, γιατί εξόντωσε του εντίμους», ενώ ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει σταδιακά να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές. Δεν έχουμε κλείσει με τις εκκρεμότητες μας αλλά μπροστά μας έχουμε καλύτερες μέρες, συνέχισε.

Εκτίμησε επίσης πως το δίλημμα που έθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αναφορικά με το ποσοστό του κόμματος στις ευρωεκλογές «ατύχησε».

Τέλος, υπογράμμισε πως θα πρέπει να ξαναέρθει το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, καλά επεξεργασμένο. «Αυτό το νομοσχέδιο δεν θα το ψηφίσω» ξεκαθάρισε.