Θέμα ωρών ο εντοπισμός του θαμμένου Γεωργιανού στο πηγάδι των Χανίων

Προσωρινή διακοπή της επιχείρησης από την Επιθεώρηση Εργασίας


Του Θάνου Περβολαράκη

Την ώρα που η αγωνία είναι στο κατακόρυφο και όλοι προσεύχονται για την τύχη του 39χρονου Γεωργιανού που θάφτηκε στον πάτο του πηγαδιού στα Χανιά, οι εργασίες για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα λίγο έλειψε, σύμφωνα με πληροφορίες, να διακοπούν χθες από στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας, τα οποία θέλησαν να ελέγξουν εάν οι ιδιώτες που συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή διαθέτουν όλα όσα απαιτούνται από το νόμο!

Η εξέλιξη αυτή εξέπληξε όλους όσοι από την περασμένη Πέμπτη συμμετέχουν στην τιτάνια αυτή προσπάθεια που γίνεται κάτω από αντίξοες συνθήκες και με ορατό τον κίνδυνο να σημειωθούν καταρρεύσεις και να υπάρξουν κι άλλα θύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες στελέχη της Επιθεώρησης Εργασίας ζήτησαν να γίνει έλεγχος στο χώρο εργασίας και να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αφού δόθηκαν εξηγήσεις και αναφέρθηκε η σπουδαιότητα του εγχειρήματος, αλλά και το ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, οι υπάλληλοι της Επιθεώρησης Εργασίας πείστηκαν για το έργο που γίνεται και οι εργασίες συνεχίστηκαν κανονικά.

«Πιστεύουμε ότι μέχρι αύριο θα έχουμε φτάσει στο σημείο όπου βρίσκεται ο 39χρονος»

Τα διασωστικά συνεργεία με επικεφαλής τους πυροσβέστες της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φτάσουν στο σημείο όπου εκτιμάται ότι είναι θαμμένος ο 39χρονος. Όπως έλεγαν στελέχη της Π.Υ. «έγιναν δύο προσπάθειες υψηλού ρίσκου οι οποίες όμως δεν είχαν αποτέλεσμα». Οι πυροσβέστες αν και είχαν φτάσει, όπως εκτιμούν, σε απόσταση ενός μέτρου από τον 39χρονο, σημειώθηκε κατάρρευση χωμάτινων όγκων με αποτέλεσμα η προσπάθεια να μην έχει αίσιο τέλος.

Οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο με τη βοήθεια γεωλόγων έσκαψαν στην ουσία ένα παραπήγαδο, ένα δεύτερο πηγάδι μέσα στο μοιραίο πηγάδι προκειμένου να προσεγγίσουν στο σημείο όπου είναι ο Γεωργιανός.

Χιλιάδες κυβικά χώματος έχουν ανασυρθεί από τους εκσκαφείς και έχουν μεταφερθεί από τα φορτηγά οχήματα που βρίσκονται εκεί.

«Οι πληροφορίες που είχαμε ανέφεραν ότι ο πάτος του πηγαδιού είναι στα 17 μέτρα. Χθες επιχειρούσαμε στα 15,5 μέτρα και εκτιμούμε ότι είτε αργά το βράδυ είτε αύριο (σήμερα) το πρωί θα έχουμε φτάσει στο σημείο που πρέπει» ανέφερε στην «Π» εκ των επικεφαλής στην επιχείρηση.

Η τραγωδία αυτή που δεν έχει μέχρι στιγμής τέλος έχει συγκλονίσει όλους τους Χανιώτες οι οποίοι εύχονται να έχει αίσιο τέλος η προσπάθεια που γίνεται. Τραγικές φιγούρες είναι τα αδέρφια και οι φίλοι του 39χρονου, οι οποίοι δεν έχουν φύγει ούτε λεπτό από το σημείο, ενώ ενημερώνονται λεπτό προς λεπτό για τις εξελίξεις. Σήμερα αναμένεται να έρθει από τη Γεωργία και ο πατέρας του 39χρονου.