Πολίτες από κάθε γωνιά του Λασιθίου έδειξαν, με την παρουσία τους στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του συνδυασμού «Κρήτη Πρώτη Δύναμη» για την Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, που έγινε στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ του Αγίου Νικολάου, την εμπιστοσύνη τους στον υποψήφιο περιφερειάρχη.

Ο Σταύρος Αρναουτάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην "μεγαλύτερη συνεισφορά στην αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης", στο συγκρητισμό που έγινε πράξη περισσότερο από ποτέ τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. Ο περιφερειάρχης τόνισε πως για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, κάθε σχεδιασμός κάθε στόχος και πρόγραμμα έχει έναν και μόνο γνώμονα, την ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης από τη μία άκρη ως την άλλη.

"Για μας το μόνο δίλημμα είναι οι επιλογές που θα κάνουμε για το μέλλον της Κρήτης. Μέσα από την εκλογική αυτή αναμέτρηση κρίνεται η πορεία της Κρήτης.

Στις εκλογές της 18ης Μαΐου καλούμαστε να αναδείξουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις δυνάμεις και τα στελέχη που θα σηκώσουν στους ώμους τους το βάρος της φυγής προς τα μπρος. Δεν είναι εποχή για λόγια, ούτε για υποσχέσεις.

Πιστεύω και αυτό αποτελεί την πυξίδα της πολιτικής μου δράσης ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ άλλοτε είναι η ώρα των έργων. Και εμείς μιλάμε με το έργο μας».

Στη συνέχεια ο περιφερειάρχης Κρήτης έκανε ένα σύντομο απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και από πόρους της περιφέρειας τονίζοντας πως πρόκειται για παρεμβάσεις που ενισχύουν την παραγωγική, τεχνολογική, πολιτιστική κοινωνική και περιβαλλοντική βάση του Λασιθίου.

Παρουσιάζοντας τις βασικές γραμμές του προγράμματος του συνδυασμού "Κρήτη Πρώτη Δύναμη" για την επόμενη πενταετία, μία πενταετία κρίσιμη όπως την χαρακτήρισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης, η Κρήτη τόνισε μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και να αποτελέσει αναπτυξιακό πρότυπο σε περιφερειακό επίπεδο όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η αιρετή Περιφέρεια, μαζί με τους Δήμους, την πανεπιστημιακή – ερευνητική κοινότητα και τους κοινωνικούς – οικονομικούς φορείς έχουν πάρει στα δικά τους χέρια την υπόθεση της ανάπτυξης στο τόπο μας.

Με το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2014-2020 γυρίζουμε οριστικά σελίδα: Διαθέτουμε Στρατηγική και Όραμα. Δημιουργούμε μια δυναμική και βιώσιμη Κρήτη.

Δυναμική με την έννοια της διατύπωσης μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής εξόδου από την κρίση, με επενδύσεις και ενίσχυση των διασυνδέσεων και του εξαγωγικού χαρακτήρα των «Δυναμικών Τομέων: αγροδιατροφικός, πολιτισμός - τουρισμός, περιβάλλον, οικονομία της γνώσης» τόνισε ο κ. Αρναουτάκης. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης έκλεισε την ομιλία του καλώντας του πολίτες του Λασιθίου να εμπιστευτούν τον συνδυασμό "Κρήτη Πρώτη Δύναμη" για να συνεχιστεί η αναπτυξιακή πορεία του νησιού σε έναν δρόμο που σίγουρα δεν είναι εύκολος, όμως οδηγεί όπως είπε σε ένα καλύτερο αύριο, σε μία καλύτερη Κρήτη για όλους τους πολίτες χωρίς αποκλεισμούς.