Συνάντηση στο πλαίσιο της ανάληψης της ευρωπαϊκής Ενωσης από την Ελλάδα είχαν χθες το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί.

Τον τελευταίο συνόδευαν οι γενικός γραμματές Τζιάνι Ιφαντίνο και το «νο3» της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ενώ παρόντες στη συνάντηση που ξεκίνησε στις 11.50 και ολοκληρώθηκε στις 12.15 ήταν ο υπουργός Πολιτισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Λεπτομέρειες της συζήτησης επί του παρόντος δεν έχουν διαρρεύσει, ωστόσο στο «τραπέζι» έπεσε και η πιθανότητα της κατάθεσης υποψηφιότητας για τη διοργάνωση ενός εκ των ομίλων του Euro 2020 (θα συνδιοργανωθεί από αρκετές χώρες) από την Ελλάδα.

Βέβαια τα χρήματα που απαιτούνται για τις εργασίες που θέλει η UEFA να γίνουν στο ΟΑΚΑ «αγγίζουν» τα 10 εκ. ευρώ, ποσό που έχει χαρακτηριστεί ως απαγορευτικό. Μάλιστα είναι πιθανό η χώρα μας να μην καταθέσει τελικά «φάκελο».

Ο Μισέλ Πλατινί, που αποχώρησε στις 12.15 από Μέγαρο Μαξίμου, γευμάτισε στη συνέχεια με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη. Συνάντηση στον Πειραιά και μάλιστα τυχαία (όπως τουλάχιστον προκύπτει μέχρι αυτή τη στιγμή και επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου) είχε ο Μισέλ Πλατινί και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά και με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη! Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή την ώρα που η αντιπροσωπεία της UEFA πήγαινε για να συναντηθεί με την ηγεσία του Ολυμπιακού (εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη στο γεύμα ήταν παρόντες και Κριστιάν Καρεμπέ αλλά και ο Σάββας Θεοδωρίδης) έπεσε πάνω σε Δημήτρη Μελισσανίδη και σε Γιάννη Βαρδινογιάννη που προφανώς κάθονταν σε διαφορετικά τραπέζια!!!