Μια 13χρονη έχασε τη ζωή της στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός της προήλθε από αναθυμιάσεις μαγκαλιού.

Πρόκειται για κορίτσι από τη Σερβία, που διέμενε με την 54χρονη άνεργη μητέρα του. Κατά τις πληροφορίες, στο σπίτι δεν υπήρχε ρεύμα και χρησιμοποιούσαν για θέρμανση το μαγκάλι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, γύρω στις 22:00 την Κυριακή, η μητέρα λιποθύμησε και όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της, είδε λιπόθυμη την κόρη της, η οποία, όμως, δεν ανταποκρινόταν στις προσπάθειες ανάνηψης.

Στο σημείο έσπευσε ιατροδικαστής, ο οποίος εκ πρώτης όψεως, διαπίστωσε ότι ο θάνατος της 13χρονης οφείλεται σε δηλητηρίαση από αέρια.

Η 54χρονη μητέρα συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερη με εισαγγελική εντολή.

Σε βάρος της σχηματίζεται δικογραφία, για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ωστόσο επειδή επρόκειτο για θάνατο στενού συγγενικού προσώπου που προκάλεσε ψυχική οδύνη παύει να υφίσταται η σχετική δίωξη.

Σύμφωνα με γείτονες, μάνα και κόρη ζούσαν το τελευταίο τρίμηνο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο είχε διακοπεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας της 54χρονης άνεργης γυναίκας.

Η 54χρονη ζούσε τα δέκα τελευταία χρόνια στην Θεσσαλονίκη, μαζί με την κόρη της. Η γυναίκα εργαζόταν περιστασιακά σε διάφορες δουλειές, προσπαθώντας να βγάλει τα προς το ζην, αλλά τους τελευταίους μήνες είχε μείνει άνεργη.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ήταν αξιοπρεπής, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει βοήθεια από κανέναν.

Τρεις μήνες ζούσαν χωρίς ηλεκτροδότηση μάνα και κόρη, οι οποίες, απογοητευμένες από τις συνθήκες ζωής στην Ελλάδα, είχαν αποφασίσει να γυρίσουν στην πατρίδα τους, τη Σερβία. Η 54χρονη Ζωή, όπως λένε οι γείτονες, δούλευε περιστασιακά σε ταβέρνες αλλά τον τελευταίο καιρό ήταν άνεργη και προσπαθούσε να κερδίσει κάποια χρήματα πουλώντας ημερολόγια.

«Προχθές ήρθε από το μαγαζί μου και με παρακάλεσε να αγοράσω ένα ημερολόγιο. Δεν ήξερα σε τι κατάσταση είχε περιέλθει η οικογένεια...» λέει ιδιοκτήτρια γειτονικού καταστήματος, που ανέφερε πως είναι συγκλονισμένη από το τραγικό περιστατικό.

Σοκαρισμένος είναι και ο γείτονας από το απέναντι διαμέρισμα ο οποίος προσπάθησε το βράδυ της Κυριακής, με τεχνητή αναπνοή, να επαναφέρει στη ζωή το άτυχο κορίτσι.

«Η Σάρα ήταν συμμαθήτρια με την κόρη μου, ερχόταν συχνά σπίτι μας και ήξερα ότι ετοιμάζονταν να γυρίσουν πίσω. Στη Σερβία έμενε η δεύτερη κόρη της 54χρονης ενώ έχει και έναν γιο που ζει στην Αθήνα» λέει και αναρωτιέται πώς μπορεί να χάνει τη ζωή του ένα κοριτσάκι από την προσπάθεια να ζεσταθεί.