Του Κώστα Μπογδανίδη

Ο Θανάσης Καρούντζος έσπασε όλα τα ρεκόρ αυτές τις μέρες στην Περιφέρεια Κρήτης. Εδώ και 13 ημέρες είναι ο μακροβιότερος περιφερειάρχης από τους 6 που έχουν θητεύσει στην Κρήτη!

Συμπλήρωσε ,σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η «Π», ήδη 3 χρόνια 7 μήνες και 21 μέρες ξεπερνώντας τη θητεία του Σταύρου Καμπέλη που είχε συμπληρώσει στη θέση αυτή 3 χρόνια 7 μήνες και 8 μέρες. Είναι δε ένας από τους μακροβιότερους περιφερειάρχες και σε ολόκληρη τη χώρα.

«Είναι κάτι που δεν το γνώριζα και ομολογώ ότι με ξαφνιάζει ευχάριστα αν και αυτά τα ρεκόρ δεν έχουν τόσο σημασία όσο έχει για μένα σημασία η αγάπη του κρητικού λαού που με έχει περιβάλει με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη» είπε στην «Π» ο κ.Καρούντζος σχολιάζοντας αυτό το ρεκόρ που εδώ και μερικές ημέρες κατέχει.

Και με το δεδομένο ότι ο ίδιος τουλάχιστον για μέχρι τις εκλογές θα παραμείνει στη θέση του το ρεκόρ αυτό δύσκολα θα καταρριφθεί.

Ο ίδιος μάλιστα ο περιφερειάρχης έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι ικανοποιημένος αυτές τις ημέρες αφού η παραμονή του στη θέση του γενικού γραμματέα συνδυάζεται τώρα και με την πρωτιά της Κρήτης στις απορροφήσεις του ΓʼΚΠΣ και το πριμ που πήρε η Περιφέρεια εξαιτίας αυτού του γεγονότος.

«Αυτά είναι τα στοιχεία που μετράνε περισσότερο από κάθε άλλο. Κι εγώ όταν ήρθα στην Κρήτη μου είχαν πει ότι είναι μια δύσκολη Περιφέρεια που έχει πολλές αντιθέσεις, αρκετές ιδιαιτερότητες μεταξύ των περιοχών.

Εγώ βρήκα όμως ένα εκπληκτικό πολιτικό δυναμικό, συγκροτημένους παράγοντες στην αυτοδιοίκηση και ανθρώπους που πάνω απʼόλα αγαπούν τον τόπο τους. Αυτό ήταν το ένα βήμα για να κερδίσουμε σε έργα και κονδύλια.

Το άλλο βήμα ήταν η μεγάλη βοήθεια που είχαμε από τον τεχνικό κόσμο. Χωρίς αυτούς δεν θα μπορούσαμε να πετύχουμε τίποτα παραπάνω» τονίζει ο περιφερειάρχης.

Σήμερα ο κ.Καρούντζος βρίσκεται στην Κρήτη έχοντας δώσει το προσωπικό του στίγμα. Του ανθρώπου που δεν φοβάται τη δουλειά, που δεν κάνει διακρίσεις στα στελέχη της Περιφέρειας και κυρίως αναγνωρίζει ακόμη και τα λάθη του.

Ο περιφερειάρχης πάντως δεν σκέφτεται τώρα το μέλλον του χωρίς την Κρήτη. Αν και ο ίδιος δεν έχει δεσμούς αίματος με την Μεγαλόνησο ομολογεί ότι έχει αποκτήσει δεσμούς αγάπης και σεβασμού που τον δένουν οριστικά με τους Κρητικούς.

«Τώρα το μόνο που σκέφτομαι είναι να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που έχουμε βάλει μπροστά μας , να εντάξουμε νέα έργα , να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια που έχουμε. Αυτό είναι το μόνο που με απασχολεί, η ανάπτυξη της Κρήτης» τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΟΙ ΘΗΤΕΙΕΣ

Ο θεσμός της Περιφέρειας για την Ελλάδα είναι νέος. Η Κρήτη είναι μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας και από το 1987 έχουν θητεύσει 6 περιφερειάρχες.

-Πρώτος περιφερειάρχης είχε οριστεί ο σημερινός βουλευτής κ.Μανόλης Λουκάκης που θήτευσε 2 χρόνια και 3 μέρες(87-89)

-Στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της συγκυβέρνησης και ης οικουμενικής ορίστηκε περιφερειάρχης ο δικηγόρος Δημήτρης Μαλιαράκης που θήτευσε στην Περιφέρεια 9 μήνες και 7 μέρες.

-Μετά την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία περιφερειάρχης ορίστηκε ο αείμνηστος Γιώργος Σενετάκης ο οποίος παρέμεινε στην Περιφέρεια 3 χρόνια, 4 μήνες και 28 μέρες.

-Όταν ξαναβγήκε το ΠΑΣΟΚ ορίστηκε περιφερειάρχης ο Σταύρος Καμπέλης που έμεινε συνολικά 3 χρόνια 7 μήνες και 8 μέρες.

-Τον αντικατέστησε ο Βασίλης Βαλασόπουλος που ήταν και ο πρώτος μη Κρητικός περιφερειάρχης. Έμεινε εδώ 3 χρόνια παρά 1 μήνα.

-Το 2000 ήρθε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ο κ.Θανάσης Καρούντζος που ήδη έχει μείνει 3 χρόνια 7 μήνες και 21 μέρες.