- Τον τρόμο που ένιωσε τον περασμένο Οκτώβριο όταν δύο ένοπλοι άνδρες ανέβηκαν στο σχολικό λεωφορείο στο οποίο επέβαινε και την πυροβόλησαν στο κεφάλι διηγείται στην αυτοβιογραφία της που κυκλοφόρησε χθες , σε όλο τον κόσμο η πακιστανή μαθήτρια Μαλάλα Γιουσαφζάι. Η Ι6χρονη είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης.

- Επιτυχής ήταν η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες για την αφαίρεση αιματώματος που είχε σχηματισθεί στην κρανιακή της κοιλότητα.

- Μόλις έναν μήνα αφότου ανέλαβε τα ηνία της Αυστραλίας, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έρχεται αντιμέτωπος με σκάνδαλο , καθώς είχε συμπεριλάβει τα έξοδα για να λάβει μέρος σε αθλητικούς αγώνες και να παραστεί στους γάμους δύο βουλευτών στα εξοδολόγια που προσκόμισε στις αρμόδιες υπηρεσίες.

- Πρόταση για μεγάλης έκτασης επιχείρηση έρευνας και διάσωσης της Frontex σε όλη τη Μεσόγειο, «από την Κύπρο μέχρι την Ισπανία», κομίζει η Κομισιόν στην ευρωπαϊκή σύνοδο υπουργών στο Λουξεμβούργο χθες, στην οποία η Ιταλία έθεσε επιτακτικά το μεταναστευτικό μετά τη νέα τραγωδία στη Λαμπεντούζα.

- Σε άθλιες συνθήκες βρήκε η αστυνομία τέσσερα αγοράκια, μεταξύ δύο και έξι ετών, σε σπίτι στο Ντένβερ, όπου έμεναν μαζί με τους γονείς τους ανάμεσα σε περιττώματα από την στιγμή που γεννήθηκαν. Τα αγοράκια ήταν υποσιτισμένα και δεν ήξεραν καν να μιλήσουν, επικοινώνοντας μεταξύ τους με νοήματα.