«Οδηγούμαστε με μεγάλη ταχύτητα προς την δικτατορία», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφερόμενος στο μέλλον της χώρας του μετά τις διαδηλώσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Μια συμμαχία η οποία τάσσεται υπέρ του εκδιωχθέντα προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι κάλεσε σε μαζικές διαδηλώσεις σήμερα εναντίον της απόφασης της υποστηριζόμενης από το στρατό κυβέρνησης να τερματίσει τις καθιστικές διαμαρτυρίες των υποστηρικτών του.

Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους χθες στην πόλη της Χομς, στην κεντρική Συρία, από την έκρηξη μιας αποθήκης πυρομαχικών που ανήκει σε φιλοκυβερνητικές πολιτοφυλακές έπειτα από ρουκέτες που πιστεύεται ότι έριξαν αντάρτες.

Εκτός ελέγχου μαίνεται από το πρωί δασική πυρκαγιά σε μία ημιορεινή ζώνη στα βορειοανατολικά της Μαδρίτης, με τις φλόγες να έχουν απανθρακώσει ήδη 13.000 στρέμματα, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές στην Καστίλια-Λα Μάντσα.

Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς δυνατότητα αιτήματος αποφυλάκισης για 936 κατηγορίες συνολικά καταδικάστηκε ο απαγωγέας του Κλίβελαντ. Να σημειωθεί πως για κάθε μία κατηγορία η ποινή φυλάκισης ανέρχεται από οκτώ έτη έως ισόβια.

Ενώπιον της Βουλής σε μια ειδική συνεδρίαση βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και απαντήσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο διαφθοράς με τα μαύρα κομματικά ταμεία του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος, που απειλεί το πολιτικό του μέλλον.