Τι συμβαίνει, όταν ένας άνθρωπος προσπαθεί να παρέμβει και να αλλάξει τη μοίρα κάποιων άλλων;
Το ερώτημα αυτό γίνεται για την συγγραφέα Ελένη Φωτίου η οποία στο μυθιστόρημα της ‘’…Και το όνομα αυτής Μυρτώ’’ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘’Λιβάνη’’, πραγματεύεται τη μάχη με τα στερεότυπα, την προκατάληψη αλλά και το απροσδόκητο μεγαλείο της αγάπης.
Η Χριστίνα συναντάει το μεγάλο έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη. Εκείνη ανήκει σε πλούσια και επιφανή οικογένεια, εκείνος είναι άσημος. Μια ανυπέρβλητη αγάπη γεννιέται και ένα παιδί έρχεται στον κόσμο.
Μια μάχη που το αποτέλεσμα θα καθορίσει η ίδια η ζωή και η μεγαλύτερη ανθρώπινη δύναμη, η δύναμη του έρωτα.
Θα ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και θα αγωνιστεί.
Γιατί τελικά ποιος μπορεί να παίξει τον καταλυτικό ρόλο του Θεού; Εκείνου που καθορίζει το κάθε σημείο, την κάθε στιγμή…
«Η Μυρτώ λάτρευε τα Κύθηρα. Πίστευε ότι αυτό το µέρος την προστάτευε και της πραγµατοποιούσε τις βαθιές της επιθυµίες. Ήταν µια αόριστη πεποίθηση, που όµως έβγαινε πάντα αληθινή. Εκεί ζήτησε να γίνει καλή γιατρός, να βρει τους γονείς της, να µην την πληγώσει η αλήθεια, να βιώσει την πραγµατική αγάπη, να διώξει τον πόνο, να ζήσει, να έχει δύναµη και αγάπη µέσα της. Με το πέρασµα του χρόνου όλες οι επιθυµίες έπαιρναν σάρκα και οστά. Η δύναµη της Μυρτώς έφτανε στο απόγειό της με ένα ταξίδι στα Κύθηρα».

Η συγγραφέας

Η Ελένη Φωτίου γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Ο πατέρας της υπήρξε από τους μεγαλύτερους γιατρούς της Αλεξάνδρειας. Σπούδασε τοπογράφος και μιλάει τρεις γλώσσες. Εκπαιδεύτηκε στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία. Εργάστηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία ως ιπτάμενη συνοδός. Ασχολείται με τη στιχουργική και τη ζωγραφική, ειδικά την αγιογραφία. Περνάει τα καλοκαίρια της στα Κύθηρα, στον μαγευτικό κόλπο του Αυλαίμωνα.
Ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία, ενώ πάντα συνεχίζει να γράφει.
Έχει δύο παιδιά.