Ένα από τα πιο γνήσια τέκνα της κρητικής μουσικής υποδέχεται την τελευταία μέρα του Ιουλίου η πλατεία Κοραή που φοράει τα παραδοσιακά της.
Ο Μιχάλης Κουνάλης έρχεται αύριο Τετάρτη στις 10 το βράδυ, στις εκδηλώσεις που οργανώνουν «Το μήλο της Έριδος», «Ο Νότος», και «Ο Αντίποδας» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, έτοιμος για ένα γνήσιο κρητικό γλέντι.
«Μήλο» που έπεσε κάτω από τη… μηλιά, αφού είναι γιος του Δημήτρη Κουνάλη. Είναι όμως και νέο δέντρο αφού τα κλαδιά του απλώνονται μπολιασμένα με γνήσια μουσικά βιώματα και μεγάλη διάθεση εξέλιξης. Ο Μιχάλης Κουνάλης 26 χρονών νέος με το μαντολίνο του και τη φωνή του να μην ξεφεύγει από τον κύκλο της κρητικής παράδοσης, αγαπάει αυτό που κάνει και το κάνει με πάθος και ζήλο. Η πρόσφατη συμμετοχή του σε συναυλία του Παντελή Θαλασσινού αποδεικνύει την άξια πορεία του στα μουσικά πράγματα.
Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λόγια τα πλούσια και ποικίλα ηχοτοπία που δημιουργεί με το μαντολίνο του ο Μιχάλης Κουνάλης. Ηχοτοπία που ζωγραφίζονται και από τη… φωνή του νεαρού καλλιτέχνη ο οποίος χωρίς να ξεφεύγει από τις αυστηρές γραμμές της κρητικής μουσικής ξέρει να δίνει ρυθμό και κέφι στους συμμετέχοντες της κάθε συναυλίας του.
Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά καθώς οι επιρροές του Μιχάλη από τον πατέρα του Δημήτρη Κουνάλη είναι διάχυτες και κουβαλούν τον φρέσκο αέρα των Ανωγείων και της κρητικής μουσικής, όπως αυτή αποδίδεται από νέους δημιουργούς με βαθιά όμως μουσική παιδεία.
Για την πλατεία Κοραή ο Μιχάλης Κουνάλης έχει ετοιμάσει μια συναυλία που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς της κρητικής μουσικής. Μια συναυλία στα μέτρα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που αποτελούν πλέον, μετά από τρία χρόνια, θεσμό διασκέδασης για το κέντρο της πόλης του Ηρακλείου.