Με ξεχωριστή επιτυχία ξεκίνησαν την Κυριακή το βράδυ οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Μύρωνα με τον γενικό τίτλο ‘’Ραύκεια 2013 ‘’που θα διαρκέσουν έως και τις 8 Αυγούστου. Η πρεμιέρα των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε στο μαγευτικό άλσος του Χριστού στον Αγιο Μύρωνα παρουσία του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Γιάννη Σηφάκη δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου που απόλαυσαν μια υπέροχη μουσική και χορευτική βραδιά με εντυπωσιακά και γευστικότατα εδέσματα τα οποία είχαν μαγειρέψει με μαεστρία και προσφέρει οι Αγιομυριανές και διέθεσε στη συνέχεια ο Πολιτιστικός Σύλλογος στους παρευρεθέντες με άφθονο κρασί και με ξεχωριστή περιποίηση προκειμένου να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Παράλληλα τίμησαν και τον Πρόεδρο του Αθλητικού Σωματείου της κωμόπολης Ραύκος Γιώργο Μαγκουσάκη. Τις εκδηλώσεις άνοιξε με μια σύντομη ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανώλης Ξυλούρης που αναφέρθηκε στα Ραύκεια τονίζοντας ότι «σκοπός μας είναι η πολιτιστική ανάπτυξη και προβολή του Αγίου Μύρωνα, η διάσωση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και η διατήρηση του».
Ακολούθησε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον ιερέα π. Νικόλαο Κριτσωτάκη και στη συνέχεια ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αντώνης Χαραλαμπάκης που παρευρισκόταν στις εκδηλώσεις με τον προηγούμενο Πρόεδρο Μανώλη Βέργη σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά για το «πέρασμα» του Συλλόγου σε νέα παιδιά, ευχήθηκε καλή επιτυχία και κάλεσε όλους τους χωριανούς συνδράμουν όπως μπορούν στο νέο Δ.Σ. Ακολούθησε μια εμπεριστατωμένη ιστορική αναδρομή για το αθλητικό σωματείο ΡΑΥΚΟΣ του Αγίου Μύρωνα από τον γραμματέα του Συλλόγου Φανούρη Χανιωτάκη ο όποιος παρουσίασε την πορεία της ΡΑΥΚΟΥ. Ακόμη αναφέρθηκε στην προσφορά των προέδρων της ΡΑΥΚΟΥ κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον επί σειρά ετών - περίπου 30 χρόνια -Γιώργο Μαγκουσάκη τον οποίο χαρακτήρισε «ισόβιο πρόεδρο του σωματείου» υπογραμμίζοντας την πολυσήμαντη βοήθεια του για την οποία και τον βράβευσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
Μετά απονομή της αναμνηστικής πλακέτας εκ μέρους του συλλόγου από τον ιερέα π. Νικόλαο στον Γιώργο Μαγκουσάκη, ο τελευταίος αναφέρθηκε στο σωματείο στην πορεία του, καθώς και στην ίδρυση του «Μαλεβιζικού» όπως και στις προσπάθειες που έχει καταβάλει η ομάδα αλλά και ο ίδιος.
Ακόμη ο Γ. Μαγκουσάκης κάλεσε όλους να συμμετέχουν ενεργά σε κάθε εκδήλωση του σωματείου.
Ακολούθησε κρητικό παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Μιλτιάδη Βαρουχάκη και ο χορός και τα τραγούδια κράτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες
Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες με τον αγώνα ποδοσφαίρου με μικρούς και μεγάλους Αγιομυριανούς ενώ για την τρέχουσα εβδομάδα προγραμματίζονται τα παρακάτω:
Αύριο και την Τετάρτη θα γίνει διαγωνισμός ξερής.
Οι προημιτελικοί της ξερής θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα στο καφενείο Βυζάντιο και οι ημιτελικοί και τελικοί την Τετάρτη την ίδια ώρα στο καφέ veranda .
Την Πέμπτη 1η Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αγίου Μύρωνα στις 6.30 το απόγευμα ο 11oς ΡΑΥΚΕΙΟΣ δρόμος
Την Παρασκευή 2 Αυγούστου στο άλσος του Χριστού θα πραγματοποιηθεί μια βραδιά με μαντινάδες ανέκδοτα και ευτράπελες διηγήσεις από τον Γιώργο Βιτώρο.
Το Σάββατο 3 Αυγούστου στις 9 το βράδυ επίσης στο άλσος του Χριστού θα δοθεί θεατρική παράσταση με το έργο «Οι Συμπεθέροι από τα Τίρανα» από την Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου.