Η 6η Γιορτή Βοσκού και Τυριού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στα Ζωνιανά του Δήμου Μυλοποτάμου παρουσία εκατοντάδων τουριστών και επισκεπτών. Πρόκειται για ένα θεσμό που στόχο έχει να προάγει την τοπική κουλτούρα και να γνωστοποιήσει και να προβάλει τα τοπικά γαλακτοκομικά προϊόντα.
Η γιορτή οργανώθηκε από τους τοπικούς φορείς του χωριού Ζωνιανά με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μυλοποτάμου.
«Πρωταγωνιστής » και φέτος ήταν το τεράστιο κεφαλοτύρι ενός τόνου το οποίο διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες στο πλαίσιο ενός πλούσιου εορταστικού προγράμματος.
Η συγκεκριμένη εκδήλωση, γνωστή μετά από τόσα χρόνια σε πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της Αυστραλίας και σκανδιναβικών χωρών, προβάλλει μεταξύ άλλων και τις δραστηριότητες των κτηνοτρόφων της ορεινής ζώνης του Μυλοποτάμου ενώ δεν υπολείπεται της αναγνώρισης από πλευράς του πολιτισμού στον οποίο μεγάλο τμήμα αφορά στην κρητική παράδοση των ορεσίβιων ανθρώπων του Ρεθύμνου.
Μετά την παρουσίαση και κοπή του κεφαλοτυριού βάρους ενός τόνου, οι τοπικές γεύσεις και η μαγειρική από τις γυναίκες του χωριού και τη λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης λίγο πριν το ηλιοβασίλεμα έδωσαν ένα ξεχωριστό άρωμα και πλούσιες εικόνες, οι οποίες συνοδεύτηκαν από παραδοσιακή κρητική μουσική.