Για εμπρησμό από πρόθεση κατηγορείται ένας 42χρονος από χωριό του Δήμου Μινώα Πεδίαδος, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία και την πυροσβεστική και κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά σε ένα ελαιοτριβείο στο Αφρατί της Βιάννου. Η σύλληψή του έγινε προχθές το απόγευμα. Νωρίτερα είχαν εκδηλωθεί μικρές εστίες φωτιάς έξω από το ελαιοτριβείο, οι οποίες έκαψαν ξερά χόρτα, ενώ προκάλεσαν και ζημιές σε μηχανήματα. Ο 42χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε καταναλώσει αλκοόλ, συνελήφθη γιατί τον είχαν δει στο χώρο άτομα της περιοχής τα οποία και ενημέρωσαν μετά την εκδήλωση της φωτιάς για την παρουσία του.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος φέρεται να είπε ότι στην περιοχή βρέθηκε γιατί του έκλεψαν τα ζώα από το ποιμνιοστάσιό του και τα έψαχνε, αλλά σε καμία περίπτωση, όπως ισχυρίστηκε, δεν έβαλε φωτιά. Πάντως ο ιδιοκτήτης του ελαιοτριβείου είπε ότι τον είδε για πρώτη φορά στη ζωή του.

Τρακτέρ

Στις 20 χιλιάδες ευρώ ανέρχεται η ζημιά που προκλήθηκε σε τρακτέρ που «λαμπάδιασε» χθες τα ξημερώματα. Το τρακτέρ βρισκόταν στο Βενεράτο και για τα αίτια της φωτιάς γίνεται έρευνα από την πυροσβεστική υπηρεσία.