Το χρηματοκιβώτιο που βρισκόταν κρυμμένο στο δημοτικό γηροκομείο Χανίων κι έκτος από χρήματα περιείχε και τα οστά του Οσίου Παταπίου, έκλεψαν άγνωστοι χθες τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τα στοιχεία που έχει καταφέρει να συλλέξει μέχρι στιγμής η αστυνομία, εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τέσσερις και μπήκαν στο γηροκομείο αφού έσπασαν την εξωτερική πόρτα.

Στη συνέχεια με διαρρηκτικά εργαλεία παραβίασαν τις εσωτερικές πόρτες και τρύπωσαν στο γραφείο του διευθυντή όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο διαστάσεων 0,5 Χ 0,7 μ.. Αμέσως μετά σήκωσαν στα χέρια το χρηματοκιβώτιο και αφού το φόρτωσαν σε ένα φορτηγό όχημα, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρηματοκιβώτιο περιείχε περίπου 4.000 ευρώ, καθώς και οστεοφυλάκιο όπου υπήρχε οστό του Οσίου Παταπίου στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός που υπάρχει στην αυλή του γηροκομείου.

Να σημειωθεί πως τα γραφεία της διοίκησης του δημοτικού γηροκομείου βρίσκονται σε διαφορετική πτέρυγα απο τους χώρους διαμονής των ηλικιωμένων, ενώ στους χώρους του είχαν φιλοξενηθεί και άστεγοι.