Τιμητική βραδιά αφιερωμένη στον Αιγυπτιώτη επιστήμονα Δρ. Αντώνιο Φώσκολο, Γεωχημικό Πανεπιστημιακό καθηγητή του Πολυτεχνίου Χανίων, πραγματοποιηθηκε πρόσφατα στο πολιτιστικό κέντρο της ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά υπό την αιγίδα της Αντιπεριφέρειας Χανίων της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου και του Παγκρητίου Συλλόγου Ελλήνων, Αιγυπτιωτών και Φίλων.

Μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυνε ο Αντιπεριφεριάρχης Χανίων Βουλγαράκης Απόστολος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Αποκορώνου και Κυδωνίας Πρωτοσυγκέλου κου Δαμασκηνού, ο πρόεδρος του Παγκρητίου Συλλόγου Ελλήνων, Αιγυπτιωτών και Φίλων Δρ. Ηλίας Παυλούσης ομίλησε για τη ζωή και το έργο του σπουδαίου επιστήμονα Δρ. Αντωνίου Φώσκολου. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Δρ. Παυλούσης με εντολή του ΔΣ του Παγκρητίου Συλλόγου Ελλήνων Αιγυπτιωτών και Φίλων απένειμε επίχρυση πλακέτα στον Δρ.Αντώνη Φώσκολο για την μεγάλη επιστημονική, πολυποίκιλη δράση του προς την ελληνική πολιτεία, και προς το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, ο πρόεδρος Δρ. Ηλίας Παυλούσης ως εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου ανεκήρυξε επίτιμα μέλη του συλλόγου τον αντιπεριφεριάρχη Χανίων κύριο Απόστολο Βουλγαράκη και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κύριο Δαμασκηνό και τους απένειμε τιμητικές διακρίσεις για την πολυποίκιλη και ανθρωπιστική τους δράση προς τον χανιώτικο λαό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι επίσημες αρχές της πόλης Χανίων όπως ο Πρωτοσύγκελος της ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου κύριος Δαμασκηνός, ο αντιπεριφεριάρχης Χανίων κος Βουλγαράκης Απόστολος, Αντιδήμαρχοι, πρόεδροι οργανισμών και πλήθος κόσμου. Μετά τους χαιρετισμούς, τις προσφωνήσεις και την αντιφώνηση από τον τιμώμενο ο μουσικοχορευτικός όμιλος Χανίων Αροδαμός χόρεψε κρητικούς χορούς. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήτανε η φιλόλογος και δημοσιογράφος κυρία Βίκυ Κόλλια την οποία ο πρόεδρος Δρ. Ηλίας Παυλούσης και το ΔΣ του Συλλόγου ευχαριστούν θερμά για την πολύτιμη συμπαράσταση της για να πραγματοποιηθεί αυτή η ωραία γιορτή.