«Η ψυχή του ανθρώπου είναι σαν τη γη, ό,τι σπείρεις θα θερίσεις. Σιτάρι θα σπείρεις, σιτάρι θα θερίσεις. Κριθάρι θα σπείρεις, κριθάρι θα θερίσεις.

Έτσι είναι και η ψυχή του ανθρώπου, ό,τι βάλεις μέσα της αυτό και θα έχεις. Κακία θα βάλεις, κακία θα έχεις. Καλοσύνη θα βάλεις, καλοσύνη θα έχεις».

Τα σοφά λόγια του γεωργού είναι σαν βάλσαμο στις ψυχές της Ρηνιώς και της Στασώς οι οποίες από μικρά παιδιά έχουν μεγάλο μίσος μεταξύ τους. Μια παρεξήγηση ανάμεσα στις γιαγιάδες τους και οι πεποιθήσεις που κληρονόμησαν ήθελαν τη σχέση τους να είναι εχθρική. Ώσπου μια μέρα ένα γράμμα και ένα όνειρο θα αλλάξουν τη ζωή τους…

Το τρίτο κατά σειρά θεατρικό δρώμενο που διοργανώνεται από τον Αρόλιθο, το Παραδοσιακό Κρητικό Χωριό και το Σύλλογο Παιδαγωγών Εμψυχωτών Θεατρικού Παιχνιδιού «Παιδαγωγική Θεάτρου Κρήτης» αποτελεί συνέχεια της μουσειοπαιδαγωγικής δράσης του Μουσείου στον Αρόλιθο. Η προσέγγιση της παράδοσης μέσω της θεατρικής πράξης συμβάλλει στη μετάδοση των ηθών και των εθίμων, της τοπικής διαλέκτου και των παραδόσεων στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους μας φίλους.

Στο νέο δρώμενο ξεκινάει από αύριο Κυριακή 31/03 στις 12 το μεσημέρι στον Αρόλιθο και θα συνεχίσει τις Κυριακές του Απριλίου και του Μαΐου, περιλαμβάνονται έθιμα του Πάσχα (πριν το Πάσχα) και της Άνοιξης (μετά το Πάσχα). Θα είναι χαρά μας να σας δούμε από κοντά!