Μια σημαντική δωρεά βιβλίων έγινε στο ιστορικό κτήριο του Γυμνασίου Πόμπιας, που χρονολογείται από το 1936.

Συγκεκριμένα το «Ίδρυμα Μανιδάκη» και ο αείμνηστος Αλέξανδρος Μανιδάκης, που καταγόταν από το Σίβα του Δήμου Φαιστού, δώρησαν την πολύτιμη συλλογή του από βιβλία που αποτελείται από 1800 τόμους.

Σήμερα Παρασκευή στις 11 το πρωί στο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου Πόμπιας, στο πλαίσιο της σχολικής εορτής για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αίθουσας της βιβλιοθήκης παρουσία όλων εκείνων που συνεισέφεραν στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού πνευματικού έργου.

Αυτή η πολύ σημαντική προσπάθεια που γίνεται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, θα προσφέρει στους μαθητές της περιοχής πολύτιμη βοήθεια αλλά και θα καλύψει τις απαιτήσεις μια ολόκληρης κοινωνίας στην προσπάθεια για την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου μας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια αρωγός είναι ο καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Στεφανίδης, ο οποίος σε συνεργασία με την Διεύθυνση του Σχολείου ταξινόμησαν και τοποθέτησαν στην βιβλιοθήκη την πολύτιμη συλλογή του δωρητή, ώστε να είναι στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού το συντομότερο δυνατόν. Αξίζει να σημειωθεί ότι από την αρχή της προσπάθειάς, ο δήμος Φαιστού συμπαραστέκεται με όσα μέσα διαθέτει, ώστε να παραδοθεί άμεσα η αίθουσα της βιβλιοθήκης στους μαθητές του σχολείου.