Δικαιολογημένα ο Εργοτέλης αντιμετωπίζει το Κυριακάτικο ματς με την Κέρκυρα ως ματς- κλειδί για την πορεία του στο πρωτάθλημα.

Οι “κιτρινόμαυροι” θεωρούν πως ο αγώνας αυτός θα λειτουργήσει ως πυξίδα που θα τους δείξει πού θα βαδίσουν στη συνέχεια, δεδομένου και του προγράμματος που ακολουθεί.

Ο Εργοτέλης έχει την ευκαιρία, αν κερδίσει αυτό το παιχνίδι, να χτυπήσει με δύναμη την πόρτα της ανόδου. Κι αυτό διότι μπορεί βάσει προγράμματος τις τέσσερις αγωνιστικές που έρχονται να κάνει το 4Χ3=12 βαθμοί και να αναρριχηθεί στις θέσεις που δίνουν το εισιτήριο για τα μεγάλα σαλόνια.

Τόσο η δύση του 2003 όσο και η ανατολή του 2004 βρίσκουν τον Εργοτέλη να αγωνίζεται στο “Μαρτινέγκο” πρώτα με την Κέρκυρα στις 21 Δεκεμβρίου και εν συνεχεία με τον Λεβαδειακό στις 4 Ιανουαρίου.

Μετά απ’αυτά τα δύο παιχνίδια ακολουθούν το ματς με την Παναχαϊκή στο οποίο ο Εργοτέλης θα προσθέσει χωρίς κόπο τους τρεις βαθμούς (τυπικά θα είναι οι πρώτοι εκτός έδρας) και το μεγάλο ντέρμπι με την Καλαμαριά στο Ηράκλειο στις 18 Ιανουαρίου.

Ο Εργοτέλης θα στηριχθεί στη δύναμη της έδρας του για να κερδίσει τα τρία ντέρμπι στο “Μαρτινέγκο” και να βάλει έτσι υποθήκη για την άνοδο.

Το παιχνίδι με την Κέρκυρα εκτός των άλλων θα καθορίσει και τη στάση του Εργοτέλη την ερχόμενη μεταγραφική περίοδο. Η διοίκηση και ο προπονητής έχουν ήδη συζητήσει για το θέμα αυτό και θα συναντηθούν μετά τον αγώνα της Κυριακής για να σχεδιάσουν τις όποιες κινήσεις τους.

Σε αγωνιστικό επίπεδο όπως γράψαμε και χθες υπάρχουν πολλά προβλήματα. Σίγουροι απόντες είναι οι τιμωρημένοι Δημήτρης, Αργυράκης κι από κει και πέρα ο κ. Σηφάκης θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τους Λαμπράκη, Γωνιωτάκη, Κοσποντίνοφ, Οικονομάκη που είναι τραυματίες.