Η ήττα του ΟΦΗ από την ΑΕΚ πέραν του ότι σταμάτησε το θετικό σερί των δυο τελευταίων αγώνων ήρθε να επιβεβαιώσει το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Ηρακλείου μακριά από την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα. Διότι δεν ήταν η πρώτη φορά (αν θα είναι και η τελευταία θα δείξει ο χρόνος...) που όταν απομακρύνεται από το σπίτι της χάνει τον προσανατολισμό της.

«Βέρτιγκο» (ασθένεια των πιλότων) πιάνει προφανώς τον ΟΦΗ κάθε φορά που βγαίνει από το νησί καθώς φέτος σε επτά εκτός έδρας ματς έχει μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία και μάλιστα η νίκη σημειώθηκε στα Χανιά επί του Πλατανιά.

Είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο ΟΦΗ παρουσιάζεται τόσο αδύναμος εκτός έδρας αφού σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο και σε δυο ματς στον δεύτερο έχει συγκεντρώσει μόλις 4 (από τους 23 συνολικά που έχει) βαθμούς. Είναι χαρακτηριστικό πως με εξαίρεση την πρώτη του έξοδο στο Χαριλάου την 2η αγωνιστική ο ΟΦΗ μετράει έκτοτε στους αγώνες του μακριά από την Κρήτη επτά ήττες και το μοναδικό του τρίποντο το πέτυχε στα γειτονικά Χανιά. Με την πολύ μικρή αυτή συγκομιδή ο ΟΦΗ κατατάσσεται στις ομάδες με την χειρότερη επίδοση μακριά από την έδρα τους μαζί με την ΑΕΚ που έχει ακριβώς τον ίδιο συντελεστή και έχει σε πιο μειονεκτική θέση μόνο τον Άρη (χωρίς να υπολογίζεται το χθεσινό του παιχνίδι στην Κέρκυρα) που έχει τρεις βαθμούς.

Στα περισσότερα από τα παιχνίδια που έχασε μακριά από την έδρα του ο ΟΦΗ είχε κακή παρουσία και δεν μπορεί να αισθάνεται αδικημένος αν και σε κάποια από αυτά στάθηκε και άτυχος όπως στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο που έχασε με δυο αυτογκόλ ή στο ματς του Περιστερίου που το πάλεψε αλλά δέχθηκε το τρίτο γκολ στο φινάλε. Η εμφάνιση του και η ήττα στο ΟΑΚΑ θύμισαν παλιές κακές μέρες όπως την ήττα στην Κέρκυρα με 2-1 ή την πρόσφατη ήττα στην Ξάνθη με 3-0 όπου όμως εκεί τουλάχιστον υπήρχε η δικαιολογία των πολλών απουσιών. Η φετινή ως τώρα συγκομιδή του ΟΦΗ εκτός έδρας είναι από τις πιο φτωχές των τελευταίων χρόνων και το ότι η ομάδα βρίσκεται σε απόσταση από την ζώνη κινδύνου το οφείλει στην συνέπεια που δείχνει στην έδρα της σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος ο ΟΦΗ έχει ακόμα ματς μακριά από την Κρήτη που είναι με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό, Βέροια, Λεβαδειακό, Πανθρακικό, Αστέρα Τρίπολης. Ο βαθμός δυσκολίας τους είναι μεγάλος ωστόσο επιβάλλεται να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα για να συγκεντρώσει πόντους και μακριά από το Ηράκλειο, παρότι όπως φαίνεται η παραμονή θα κριθεί ως επί το πλείστο από τα παιχνίδια στο Γεντί Κουλέ.