Μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη παρουσιάζει το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης σε συνεργασία με την ομάδα «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων και ώρα 9 το βράδυ.

Ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του τη μουσική αλλά και πολιτική ιστορία της Ελλάδας φέρνουν με σεβασμό μαζί τους οι «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» στη φετινή μουσική τους παράσταση.

Συνολικά, 17 τραγουδιστές και μουσικοί θα παρουσιάσουν μια σκηνοθετημένη μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγειανού Ψαρονίκου, του Νίκου Ξυλούρη.

Η παράσταση «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα» παρουσιάστηκε στη Σαντορίνη (22 & 23 Αυγούστου), την Αθήνα (13 & 14 Οκτωβρίου) ενώ στο Ρέθυμνο θα παρουσιαστεί στις (11, 12 & 13 Νοεμβρίου).

Οι «ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ» είναι μια ομάδα νέων μουσικών και τραγουδιστών από όλη την Κρήτη. Δημιουργήθηκε το 2005 από μια ιδέα του Σταμάτη Κραουνάκη και υλοποιήθηκε από την Αντιγόνη Αραμπατζόγλου. Στόχος είναι η σπουδή του τραγουδιού, η εισαγωγή καινούριων ερμηνευτικών τρόπων, ο πειραματισμός και η δημιουργία ενός καινούριου τοπίου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας. Σημαντικές στιγμές υπήρξαν η σύμπραξη με το "ΤΡΙΦΩΝΟ" σε μια μεγάλη συναυλία στα πλαίσια του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου, η συνεργασία μαζί τους στο νέο δίσκο της ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ τον Αύγουστο του 2009. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει ένα εκτενές αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι (2009-2010), την παράσταση «Μια κιβωτός τραγούδια» (2011) και το φετινό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη.

Τιμή εισιτηρίου: 10 Ευρώ (έναρξη ταμείου 1 ώρα πριν από την παράσταση)ν

Πληροφορίες: Γραφεία Θεάτρου (Νικ. Φωκά 5-τηλ. 2821044256)ν