Σε παράταση της αποχής τους και την ερχόμενη εβδομάδα προσανατολίζονται, όπως όλα δείχνουν, οι δικηγόροι. Την τελική απόφαση θα κληθεί να πάρει η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας το προσεχές Σάββατο.

Βαρύ όμως ήταν και το κλίμα που κυριάρχησε κατά την χθεσινή γενική συνέλευση των δικηγόρων του Ηρακλείου.

Η αγωνία των παριστάμενων δικηγόρων και κυρίως των νέων μελών του συλλόγου ήταν κατι παραπάνω από έκδηλη μετά και την υπερψήφιση των νέων μνημονιακών μέτρων.

Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με τα όσα προβλέπονται στα μέτρα αυτά, αναμένεται να οδηγήσει αρκετούς δικηγόρους σε επαγγελματικό “αφανισμό”.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός απευθυνόμενος στο Σώμα απεύθυνε έκκληση για ενότητα των δικηγόρων σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. “Αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι, δεν ανησυχώ” ανέφερε, υπογραμίζοντας ότι θα πρέπει ο ένας να βοηθάει τον άλλον και να μην επικρατήσει ο νόμος της …ζούγκλας.

Δικηγόροι με τους οποίους συνομίλησε η “Π” εξέφρασαν την πλήρη απογοήτευση τους για τα όσα “θα συμβούν” αλλά και για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Δικαιοσύνης.