Το πρόγραμμα επανεκκίνησης της παραγωγικής διαδικασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν στον Κρουσώνα εκπρόσωποι του κόμματος με επικεφαλής τον βουλευτή Γιώργο Σταθάκη.

Στην παρουσίαση του προγράμματος συμμετείχε επίσης ο καθηγητής Σπύρος Λαπατσιώρας.

Στη διάρκεια της συζήτησης οι ομιλητές έκαναν αναφορές στο πρόγραμμα της οικονομικής ανασυγκρότησης, της ανακατανομής εισοδήματος, της κοινωνικής οικονομίας και της οικονομίας των πραγματικών κοινωνικών αναγκών.

Οι ομιλητές υποστήριξαν πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει, αλλά για να γίνει αυτό, απαιτείται η λαϊκή στήριξη και η ωρίμανση ενός μεγάλου δημοκρατικού κινήματος.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ομιλητές και παρευρισκόμενοι συμφώνησαν ότι για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα συνιστωσών κόμμα μελών του λαού, απαιτείται ένα συγκροτημένο πρόγραμμα, αλλά και η μετουσίωση της “κινηματικής δράσης σε δημιουργικό κυβερνητικό έργο προς όφελος της κοινωνίας” όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε ακόμα, ότι για τον αγώνα της ανοικοδόμησης της χώρας και της επανάκαμψης των δυνάμεων της εργασίας, είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση η καταγγελία του μνημονίου, η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, καθώς επίσης και η συμπόρευση στο κοινό ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Εκεί θα δώσουμε τη μάχη μαζί με τις ριζοσπαστικές δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας, μαζί με τα συνδικάτα και τους άλλους φορείς έκφρασης των δυνάμεων της εργασίας στην Ευρώπη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Σταθάκης.