Μετανιωμένος εμφανίστηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης ο 17χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι μαζί με έναν 20χρονο συμμετείχε σε απόπειρα ένοπλης ληστείας σε βάρος 46χρονου ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στις Μοίρες. Στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκεται ένας ακόμα 20χρονος, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Ο 17χρονος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και υποστήριξε ότι αναγκάστηκε να συμμετάσχει στην απόπειρα επειδή είχε δεκτεί απειλές από τον συγκατηγορούμενο του.

Στην πορεία όμως και όταν είδε ότι ο συνεργός του χτύπησε τον ιδιοκτήτη, “θορυβήθηκε”, ανασήκωσε την κουκούλα που φορούσε, ζήτησε συγνώμη και αποχώρησε σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Γιώργο Κοκοσάλη, ο 17χρονος παρά την σοβαρότητα της κατηγορίας, αφέθηκε ελεύθερος με τον όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε επιμελητή ανηλίκων. Όπως ανέφερε, τόσο η ανακρίτρια όσο και η εισαγγελέας, αντιμετώπισαν τον 17χρονο με ιδιαίτερη ευαισθησία. Προσπάθησαν να τον αφυπνίσουν-όπως επισημάνθηκε- ηθικά και κοινωνικά και να του εφιστήσουν την προσοχή, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να προσέχει γιατί αυτή η παραβατική συμπεριφορά μπορεί να αποβεί …μονόδρομος.

Να σημειωθεί ότι ενώπιον της Δικαιοσύνης οδηγήθηκαν και οι γονείς του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Όσον αφορά στον 20χρονο συγκατηγορούμενο του, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή. Ο 20χρονος, ο οποίος διαφεύγει και αντιμετωπίζει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας, είναι πιθανόν να παρουσιαστεί την ίδια ημέρα.