Εγκαινιάστηκε χθες η έκθεση με τίτλο «Αποστολή Πηνελόπη Gandhi, Η ιερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη σήμερα» που παρουσιάζει το Πανεπιστήμιο των Ορέων.

Η Πηνελόπη Gandhi, εμφανίζεται για πρώτη φορά στο κοινό με μια μεγάλη δράση που υλοποιείται σε μία έκθεση –διάδραση στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ως τις 17 Νοεμβρίου.

Οι παλιές υφάντρες του νησιού μαζί με τους κοινωνικούς επιστήμονες, παιδαγωγούς, αρχαιολόγους και επιστήμονες άλλων γνωστικών αντικειμένων θα διδάξουν τα παιδιά των σχολείων και τις νέες γυναίκες της Κρήτης.

Η έκθεση- διάδραση θα είναι ανοιχτή για όσους επιθυμούν να μετέχουν στις βιωματικές / διαδραστικές προσεγγίσεις του πολιτισμού του αργαλειού, ενός πολιτισμού του νήματος- νοήματος της ζωής. Σήμερα, από τις 9 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι γίνεται η καινοτόμος δράση: «Η υφαντική τέχνη στο σχολείο». Θα γίνουν επισκέψεις σχολείων (09:00 - 10:15 Δημοτικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας, 10:30 - 11:45 Δημοτικό Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας). Θα ακολουθήσει προβολή video.

Τέσσερις υφάντρες υφαίνουν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Διάσιμο και Περαμάτισμα (ακολουθεί διάλογος)

Συντονισμός: Λουίζα Καραπιδάκη

Από τις 5.30 ως τις 8.30 το βράδυ θα γίνει Προβολή video. Τέσσερις υφάντρες υφαίνουν στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Διάσιμο και Περαμάτισμα (ακολουθεί διάλογος)

Συντονισμός: Λουίζα Καραπιδάκη

Από τις 5.30 ως τις 7 το απόγευμα θα γίνει Μικρή Σπουδή του νήματος-νοήματος…

Μιχάλης Κολιοραδάκης, Σχολικός Σύμβουλος, Καινοτόμες παρεμβάσεις στο δημοτικό σχολείο: «η προσέγγιση της υφαντικής τέχνης στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης στο σχολείο των Αποστόλων Ρεθύμνου».

Αμαλία Φιλιππάκη, Υποδιευθύντρια Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου.

Μαρία Χνάρη, Φοιτήτρια Χημείας και υφάντρια.

Από τις 7 ως τις 8 το βράδυ διοργανώνονται ξεναγήσεις επισκεπτών.