Του Κώστα Μπογδανίδη

Τα επίσημα στοιχεία της Περιφέρειας καταγράφουν δραματικά αυξημένο τον αριθμό των ανθρώπων που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε τα αναγκαία.

Οι άποροι είναι πολύ περισσότεροι, αφού αρκετοί δεν προσφεύγουν καν στις υπηρεσίες


Όταν ξεκίνησε το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Νομαρχίας δειλά δειλά μερικές δεκάδες οικογένειες ξεκίνησαν να ζητούν τρόφιμα. Με το ξέσπασμα της κρίσης οι οικογένειες πολλαπλάσιαστηκαν, τα αιτήματα άρχισαν να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο για να φτάσουν σήμερα στο Ηράκλειο τις 850 οικογένειες και σε όλη την Κρήτη να ξεπερνούν τις 5000!

«Και αυτές είναι μόνο οι αιτήσεις! Δυστυχώς ξέρουμε ότι υπάρχει ακόμη συστολή, κοινωνικά δεν έχουν ξεπεράσει ορισμένοι το ταμπού» επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Θεανώ Βρέντζου- Σκορδαλάκη που αποκάλυψε το υπερβολικά μεγάλο νούμερο με τις άπορες οικογένειες στην Κρήτη!

«Αυτές είναι καταγεγραμμένες από τις κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας και ωφελούνται από την διανομή προϊόντων στην οποία προβαίνουν τα Κοινωνικά Παντοπωλεία μας» τόνισε. Η αντιπεριφερειάρχης σε θέματα κοινωνικής πολιτικής επεσήμανε ότι οι αιτήσεις που κατατίθενται αυξάνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα οι καταγεγραμμένοι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, που ζητούν τη στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, να φτάνουν στους 850.

«Εάν ξεπεραστεί η συστολή που έχουν ακόμη οι κρητικές οικογένειες με την αξιοπρέπεια που έχουν και με δεδομένο ότι η κρίση ακόμη δεν έχει φτάσει στην τελευταία της φάση τότε μάλλον αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατακόρυφα» υπογράμμισε.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Ηρακλείου διανέμει τρόφιμα και οπωροκηπευτικά σήμερα και αύριο από τις 10:30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, στους δικαιούχους που ειδοποιούνται τηλεφωνικά από τους κοινωνικούς λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης. «Η Περιφέρεια Κρήτης θα συνεχίσει την άσκηση της κοινωνικής πολιτικής και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, που τώρα περισσότερο από ποτέ έχουν την ανάγκη μας» δήλωσε η κ. Βρέντζου η οποία παράλληλα ευχαρίστησε τους επιχειρηματίες και τους μεμονωμένους ιδιώτες που στηρίζουν ενεργά με την τροφοδοσία τους το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Στις 30 Αυγούστου θα γίνει διανομή τροφίμων από το Κοινωνικό Παντοπωλείο των Μοιρών.