Της Ευαγγελίας Καρεκλάκη

Αντιμέτωπος με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας βρίσκεται πλέον ο 31χρονος Σύρος, ο οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε 42χρονο παραγωγό στην λαϊκή αγορά των Δειλινών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του τραυματία, αφορμή για το αιματηρό περιστατικό φέρεται να στάθηκε η διένεξη για μερικές σακούλες κηπευτικών που είχαν ξεμείνει από τους πάγκους της λαϊκής και ήταν αφημένες σε μία άκρη για τους άπορους.

Ο 31χρονος, ο οποίος απολογείται σήμερα, ισχυρίστηκε ότι πήγε μαζί με την σύζυγο του στην λαϊκή αγορά των Δελινών μεσημβρινές ώρες. Ενώ περπατούσαν, κάποιοι παραγωγοί, εντελώς αναίτια, άρχισαν να τον “πειράζουν”. Όπως υποστηρίζει, τον ειρωνεύονταν, επικαλούμενοι το σκούρο χρώμα του δέρματος του και του πέταξαν τομάτες, γεγονός που τον έκανε να νιώσει βαθύτατα προσβεβλημένος. Ισχυρίζεται ακόμα ότι ορισμένοι από τους παραγωγούς τον απείλησαν με ξύλα. Φοβήθηκε καθώς ήταν μόνος και εκείνοι πολλοί και άρπαξε ένα μαχαίρι από παρακείμενο πάγκο, περισσότερο για την αυτοπροστασία του παρά για να βλάψει κάποιον, όπως λέει.

Ο 42χρονος παραγωγός, ο οποίος τραυματίστηκε στην δεξιά ωμοπλάτη, ανέφερε ότι με βάση τα όσα έμαθε, οι συνάδελφοι του πέταξαν τομάτες στον Σύρο προκειμένου να φύγει από το σημείο όπου ήταν αφημένες οι σακούλες με τα κηπευτικά ώστε να τις πάρει μία ανήμπορη γριούλα.

“Εγώ δεν είχα καταλάβει τι είχε προηγηθεί. Τον είδα ξαφνικά μπροστά μου να έρχεται με ένα μεγάλο μαχαίρι. Η μάνα μου τον είδε και φοβισμένη φώναξε: “Παναγία μου!”. Εκεί δίπλα ήταν και το 10χρονο παιδί μου που κρύφτηκε πίσω από τον πάγκο. Προσπάθησα να τον αφοπλίσω. Αν δεν γύριζα, θα με είχε σφάξει. Ένιωσα το “πάγωμα” του μαχαιριού στο λαιμό μου. Με τραυμάτισε στην δεξιά ωμοπλάτη. Αισθάνθηκα την λάμα στο κόκαλο. Ο αλλοδαπός ήταν αποφασισμένος για όλα. Θα σκότωνε όποιον έβλεπε μπροστά του” ήταν η μαρτυρία του για το αιματηρό περιστατικό.