Στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας έπεσε 30χρονος Ρουμάνος, ο οποίος καταζητούνταν για την δολοφονία του πατέρα του, τον οποίο είχε θάψει στον κήπο του σπιτιού

Στα χέρια αστυνομικών της Ασφάλειας Ηρακλείου έπεσε χθες το πρωί στην διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης 30χρονος Ρουμάνος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για την δολοφονία του πατέρα του.

Το ένταλμα διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου πριν από λίγες ημέρες και η πληροφορία ήταν πολύ συγκεκριμένη για τον τόπο διαμονής του καταζητούμενου Ρουμάνου.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο 30χρονος διέμενε στην περιοχή του Ατσαλένιου και μάλιστα έχει δημιουργήσει την δική του οικογένεια καθώς είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, ο νεαρός φέρεται να σκότωσε τον πατέρα του το 2000. Φαίνεται μάλιστα να τον έθαψε στον κήπο του σπιτιού τους.

Από την Ρουμανία κατάφερε να φύγει το 2002, ένα χρόνο πριν αποκαλυφθεί το αποτρόπαιο έγκλημα και δρομολογηθούν οι διαδικασίες έκδοσης του διεθνούς εντάλματος σε βάρος του. Φέρεται να εγκαθίσταται στο Ηράκλειο πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Ο ίδιος ισχυρίζεται, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι δεν σκότωσε εκείνος τον πατέρα του, επιρρίπτοντας την ευθύνη της δολοφονίας σε στενά συγγενικά του πρόσωπα, τα οποία ωστόσο στοχοποιούν εκείνον για το έγκλημα. Ο 30χρονος οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Ηρακλείου και πλέον αναμένεται η απόφαση για την έκδοση του στην Ρουμανία. Μέχρι τότε κρατείται.