«Ο ρόλος και το έργο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, ενός από τα επιφανέστερα και αποδοτικότερα ιδρύματα της χώρας μας" είναι το θέμα της εκπομπής «Αφανείς Ήρωες» που θα μεταδοθεί από τις συχνότητες και το διαδίκτυο της ΕΡΑ Ηρακλείου, τη Μ. Πέμπτη 10 Απριλίου στις 5 με 6 το απόγευμα.
Καλεσμένος είναι ο κ. Κωσταντίνος Κενανίδης, δρ Θεολογίας, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ.
Η ΟΑΚ, που χαρακτηρίστηκε το πειστικό πρόσωπο της Ορθοδοξίας και της Χριστιανοσύνης, αποτελεί χώρο συνάντησης και διαλόγου Εκκλησιών για την χριστιανική πίστη και τον άνθρωπο χωρίς φανατισμούς. Φόρουμ επιφανών διανοητών από τα πέρατα της Γης για τα καίρια προβλήματα της ζωής και για μια διανθρώπινη κοινωνία. Τόπο διεξαγωγής συνεδρίων που σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Οικονόμου, Ομότιμο καθηγητή του πανεπιστημίου Κρήτης και πρώην πρόεδρο του ΙΤΕ, είναι το κάτι άλλο, εξ αιτίας μεταξύ άλλων του διαλόγου και του προβληματισμού που αναπτύσσεται μεταξύ του ορθολογισμού της επιστήμης και της μεταφυσικής της θρησκείας. Τόπος φιλοξενίας της μοναδικής συλλογής του Γάλλου καθηγητή Βοτανολογίας κ. Σαφράν με τα 9.000 βότανα της Κρήτης. Φορέας ποιοτικής προβολής της πολύπλευρης και πολύμορφης Κρήτης. Η Κρήτη το όμορφο πρόσωπο μιας Ελλάδας που μπορεί και αριστεύει και μιας Εκκλησίας που φωτίζει και ανυψώνει.
Η εκπομπή παράγεται και παρουσιάζεται από το δημοσιογράφο Ηρακλή Γαλανάκη.
Η μετάδοση της εκπομπής γίνεται από τα FM και από τους πομπούς του Ηρακλείου στα 97.5 και του Χάρακα στα 105.6. και από το διαδίκτυο http://tvradio.ert.gr/radio/ liveradio/ irakleio.asp.