Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών της για τις απλήρωτες εφημερίες του Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου ενώ καταγγέλλει την στάση του διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Νίκου Κοκκίνη που όπως σημειώνει: “Εκβιάζει ειδικευόμενους με περικοπή μισθού και παράταση της ειδικότητας, λόγω των επισχέσεων”.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Μπρίμης είπε στην “Π” ότι την τακτική Κοκκίνη ο οποίος ωστόσο δεσμεύθηκε ότι οι γιατροί θα πληρωθοόυν μέχρι το τέλος του μήνα, ακολουθούν και καθηγητές, διευθυντές κλινικών, οι οποίοι προειδοποιούν τους γιατρούς ότι αν δεν εργαστούν θα έχουν πρόβλημα στην έγκαιρη ολοκλήρωση της ειδικότητάς τους.
Στην ανακοίνωση τονίζεται:
“Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών της με αφορμή την μη καταβολή δεδουλευμένων εφημεριών των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2012 και το προδιαγραφόμενο «κούρεμά» τους.
Καταδικάζουμε την στάση του διοικητή ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου κου Κοκκίνη, ο οποίος ξεπερνώντας κάθε όριο γραπτού και άγραφου νόμου απειλεί και εκβιάζει συναδέλφους ειδικευόμενους με περικοπή μισθού και παράταση της ειδικότητας λόγω των επισχέσεων. Δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο συνιστά αυτόφωρο αδίκημα και θα προβούμε σε ανάλογες ενέργειες”.
“Μας απειλούν μεγαλοδιευθυντές”
“Αν ο κος Διοικητής ενδιαφέρεται πραγματικά για την νομιμότητα τότε ας φροντίσει να μην μας εξαναγκάζει σε απλήρωτη και εκτός κανόνων υγιεινής και ασφάλειας υπερεργασία, ας φροντίσει να εξασφαλίσει τα προβλεπόμενα από το νόμο ρεπό και να προστατεύσει τους γιατρούς από τις απειλές και τις αυθαιρεσίες των καθηγητών και μεγαλοδιευθυντών.
Για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων θεωρούμε αναγκαίο να αυξηθεί ο αριθμός των εφημερευόντων ιατρών, δεδομένης της αύξησης κατά 30% τουλάχιστον της προσέλευσης των πολιτών στα νοσοκομεία, να αυξηθεί η χρηματοδότηση των νοσοκομείων, άμεση απαίτηση να γίνουν προσλήψεις. Διότι αυτό που υλοποιείται αυτή την περίοδο από το Υπουργείο Υγείας ισοδυναμεί με την πιο βίαιη απόπειρα διάλυσης του ΕΣΥ που έχει ποτέ εκδηλωθεί”.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσιουμπέλης.
Θα έχει συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, θα δώσει συνέντευξη Τύπου και στην συνέχεια θα παρευρεθεί στην Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.