Ο ι δυο τελευταίοι αγώνες του Εργοτέλη στο 2011 ήταν οι δυο πρώτοι για το Βασίλη Ρέντζα με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
Ο 19χρονος Λαρισαίος μεσοεπιθετικός που αποτέλεσε την ύστατη μεταγραφική κίνηση του Εργοτέλη το προηγούμενο καλοκαίρι, αποτελεί μια ακόμα περίπτωση νεαρού ποδοσφαιριστή ο οποίος πήρε φέτος το «βάπτισμα του πυρός» με την Κρητική ομάδα.
Στο νικηφόρο εκτός έδρας παιχνίδι με το Λεβαδειακό έκανε μάλιστα αισθητή την παρουσία του αν και αγωνίστηκε ως αλλαγή στο τελευταίο τέταρτο του ματς, ενώ κόντρα στον Πανσερραϊκό για το κύπελλο, αν και ξεκίνησε στο βασικό σχήμα δε μπόρεσε να κάνει το ίδιο σε μια μέτρια συνολικά όμως παρουσία της ομάδας.
Η αναμέτρηση των Σερρών πέρασε πλέον στην ιστορία ως μια ακόμα χαμένη ευκαιρία του Εργοτέλη για να διακριθεί στο θεσμό, ωστόσο η επόμενη μέρα δεν μπορεί να περιμένει, με τους «κιτρινόμαυρους» να προετοιμάζονται για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Ξάνθη την ερχόμενη Τετάρτη.
Ένα παιχνίδι διπλά σημαντικό για τον Εργοτέλη με τον 19χρονο μεσοεπιθετικό να τονίζει στην «Π»: «Είναι πολύ σημαντικός ο αγώνας με την Ξάνθη. Παίζουμε στην έδρα μας και πρέπει να το κερδίσουμε για να ανέβουμε βαθμολογικά και ψυχολογικά και να κοιτάζουμε με περισσότερη αισιοδοξία το στόχο μας. Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να προσέξουμε την αμυντική μας συμπεριφορά γιατί η Ξάνθη παίζει με αντεπιθέσεις έχοντας γρήγορους ακραίους, που μπορούν να κάνουν τη ζημιά».
Ο αποκλεισμός στο κύπελλο από τον Πανσερραϊκό έκλεισε άσχημα την αυλαία για τον Εργοτέλη στο 2011 με το Βασίλη Ρέντζα να επισημαίνει ότι οι «κιτρινόμαυροι» πλήρωσαν την έλλειψη προσοχής, προσθέτοντας παράλληλα ότι πρέπει να κοιτάξουν μπροστά.
«Δεν πρέπει να μένουμε άλλο στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Επικεντρωνόμαστε στο πρωτάθλημα. Δε μας μένει και τίποτα άλλο. Στο συγκεκριμένο αγώνα αν και ο προπονητής μας είχε τονίσει ότι δε θα είναι εύκολος, δε δείξαμε την απαιτούμενη προσοχή. Μπορώ να πω ότι κάπως υποτιμήσαμε τον αντίπαλο μας και το πληρώσαμε».
Σύμφωνα με τον πρώην παίκτη της Λάρισας, ο Εργοτέλης είναι σε θέση να κυνηγήσει το μεγαλεπήβολο στόχο των πλέι – οφ, παρουσιάζοντας διαφορετικό προς το καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο γύρο.
«Δεν πήραμε βαθμούς σε παιχνίδια που θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει. Μας επηρέασαν επίσης οι απουσίες που αντιμετωπίσαμε λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Υπάρχει όμως ένας γύρος μπροστά μας για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε μια θέση στην πρώτη πεντάδα και να πάμε στο «Γιουρόπα Λιγκ». Είμαστε προσηλωμένοι σʼ αυτό το στόχο, και θεωρώ ότι έχουμε τα φόντα για να τον υλοποιήσουμε. Ο Εργοτέλης έχει παίκτες, προπονητή και διοίκηση για να φτάσει στην 5η θέση. Προφανώς αυτό είναι δύσκολο, όμως μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Για τη συμμετοχή του στα δυο προηγούμενα παιχνίδια, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι τον «ανέβασε» μεν ψυχολογικά, τονίζοντας όμως ότι ο δρόμος προς τη ... μονιμοποίηση στην ενδεκάδα είναι μακρύς.
«Τα δυο προηγούμενα παιχνίδια με βοήθησαν ψυχολογικά όμως χρειάζομαι ακόμα πολλή δουλειά και προσπάθεια για να καθιερωθώ στην ομάδα. Έχω αδυναμίες που πρέπει να βελτιώσω και στην τακτική και τεχνική μου. Θέλω να δικαιώσω τον κ. Καραγεωργίου ο οποίος δίνει συχνά ευκαιρίες σε νέα παιδιά και να δίνω το 100% των δυνάμεων μου όποτε με χρησιμοποιεί».