Λύση για το πρόβλημα των φοιτητικών εστιών που επρόκειτο να μεταφερθούν από το Εθνικό Συμβούλιο Νεότητας (ΕΙΝ) στα Πανεπιστήμια, φαίνεται ότι βρήκε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα αντιδρούν στη μεταφορά των εστιών επειδή δεν έχουν επαρκή κονδύλια για να τις συντηρήσουν, ενώ επίκειται η κατάργηση του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ) που είχε μέχρι τώρα την διαχείρισή τους.
Ο αναπληρωτής υπουργός σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Πελεγρίνη και Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλο, συζήτησε εκτενώς το θέμα και σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο αποφάσισε να δώσει εξάμηνη παράταση (μέχρι τον Αύγουστο του 2012) στην ανάληψη των εστιών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, έτσι ώστε στο διάστημα αυτό να εξομαλυνθούν τα προβλήματα, ενώ έως τότε την διαχείριση τους θα εξακολουθήσει να έχει το ΕΙΝ, με την παρακολούθηση των πανεπιστημίων και του υπουργείου Παιδείας.
Τα πανεπιστήμια φαίνεται να δέχονται να αναλάβουν το προσωπικό των φοιτητικών εστιών, προκειμένου να μην βγουν στην εφεδρεία από τον νέο χρόνο.
Στο μεταξύ, ο κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την γνωστοποίηση της παραίτησης από το προεδρείο της Συνόδου πρυτάνεων, του πρύτανη του Πανεπιστημίου Θράκης Κ. Ρέμελη, καλεί για σήμερα στο γραφείο του το διευρυμένο προεδρείο της Συνόδου για να συζητήσουν την πορεία εφαρμογής του νόμου για τα πανεπιστήμια.