Συνεδρίαση που δεν άφησε αμφιβολίες για το τι θα συνέβαινε στο Τραπεζικό ταμπλώ, η πρώτη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας.

Ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, έκλεισε με περίπου συντριπτικές απώλειες (-9,37%) και πολύ κοντά στο χαμηλό ημέρας και υποχώρησε σε νέα χαμηλά 267 μηνών, με το αμέσως χαμηλότερο κλείσιμο να έχει σημειωθεί στις 8/9/1989 (245,41 μονάδες).

Σχετικά καλύτερη εικόνα για τον Γενικό Δείκτη, καθώς ο ΟΤΕ προσπάθησε και εν μέρει πέτυχε να αποτελέσει αντίβαρο στις Τραπεζικές πιέσεις, όμως και ο εν λόγω τίτλος ελάχιστα απέχει στο να καταγράψει νέα ιστορικά χαμηλά.

Ξεκινώντας από τους “καταπιεσμένους” της ημέρας, νέα πολυετή χαμηλά για Κύπρου, Alpha Bank, Eurobank που κινούνται πλέον στο τεχνικό κενό και χωρίς θεωρητικές (έστω) στηρίξεις.

Σημαντικά επιδεινούμενη και η τεχνική εικόνα της Εθνικής, που έχασε και την στήριξη των 1,70 ευρώ και αν χαθεί και αυτή των 1,60 (με “φίλτρο” ακόμα δύο συνεδριάσεων) δεν αποκλείεται να υποχωρήσει προς την ζώνη 1,47 – 1,44 ευρώ.

Επιστρέφοντας στον Τραπεζικό δείκτη και αναζητώντας τις επόμενες θεωρητικές στηρίξεις στα … βάθη της ιστορίας και όταν η σύνθεση του εν λόγω δείκτη ήταν τελείως διαφορετική, η αμέσως επόμενη θεωρητική στήριξη προσδιορίζεται στις 225 μονάδες.