Τις 88 φτάνουν συνολικά οι ενστάσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στην Πολεοδομία Ηρακλείου μετά την ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων των περιοχών της Αμφιθέας, της Αγίας Ειρήνης- Κορακοβούνι - Μαραθίτης και Κάτω Κατσαμπά - Παπα Τίτου Μετόχι.

Οι περισσότερες από αυτές αφορούν την πολεοδομική ενότητα του Κάτω Κατσαμπά, όπου οι ενστάσεις είναι συνολικά 44 , ακολουθεί η περιοχή της Αμφιθέας για την οποία κατατέθηκαν 31 ενστάσεις, ενώ στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου είναι μόλις 13.

Η Πολεοδομία Ηρακλείου θα περιμένει την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάρτησης που εκτιμάται ότι θα κρατήσει μέχρι τις 20 του μήνα, για να έχει μια συνολική εικόνα των ενστάσεων που έχουν κατατεθεί. Ανάλογα με τη σοβαρότητα και τον αριθμό των θεμάτων που εγείρουν με τις ενστάσεις τους οι πολίτες θα κριθεί αν θα προχωρήσουν σε νέα ανάρτηση των κτηματολογικών πινάκων ή αν θα απαντήσουν ατομικά στους ενδιαφερόμενους.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μ.Βασιλάκης απευθύνει κάλεσμα σε όλους όσους έχουν ιδιοκτησίες στις παραπάνω περιοχές να σπεύσουν και να δουν από κοντά τους κτηματολογικούς πίνακες, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν έχει γίνει σωστά η καταγραφή των ιδιοκτησιών.