Εντονότατες αντιδράσεις έχουν προκληθεί σε βάρος της Λότζια, με αφορμή τον τρόπο επιλογής 10 διμηνιτών, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των φετινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ηρακλείου. Η προκήρυξη την οποία δημοσίευσε η Δημοτική Αρχή, θέτει ως βασικά κριτήρια την ηλικία, (καθώς οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι 18-35 ετών), την εντοπιότητα και το απολυτήριο Λυκείου.

Ωστόσο το γεγονός ότι δεν τίθενται κοινωνικά ή εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και το ότι οι συμβασιούχοι θα επιλεγούν με τη διαδικασία της κλήρωσης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, από δεκάδες συμπολίτες μας.

Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι ο γόνος μιας πολύτεκνης οικογένειας ή ένας άνεργος, έχει τις ίδιες προϋποθέσεις να διεκδικήσει μια σύμβαση στο Δήμο Ηρακλείου, με ένα παιδί μιας εύπορης οικογένειας, που δεν αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Την ίδια στιγμή η πλευρά της Δημοτικής Αρχής, προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα και να ρίξει τους τόνους, απαντώντας ότι με αυτή την διαδικασία γίνονται εδώ και χρόνια οι προσλήψεις, που είναι για εξαιρετικά περιορισμένο χρονικό διάστημα…Η προκήρυξη

Οι προσλήψεις αφορούν σε 6 ταξιθέτες και 4 ταμίες (5 αγόρια και 5 κορίτσια ).

Οι αιτήσεις θα παραλαμβάνονται από το αρμόδιο γραφείο του προέδρου στην Ανδρόγεω 2 (3ος όροφος) της κοινωφελούς επιχείρησης πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου (από 9:00 έως 14:00).

Μαζί με την αίτηση οι υποψήφιοι θα πρέπει να συνυποβάλλουν πιστοποιητικό εντοπιότητας και απολυτήριο Λυκείου και να έχουν ηλικία από 18-35ετών.

Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει κατόπιν Δημόσιας κλήρωσης στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου (Ανδρόγεω 2, ισόγειο)την Τρίτη 5 Ιουλίου 2011 και ώρα 14:00 μ.μ.