Από το σοκ της ήττας που κρατάει-προς το παρόν-την ομάδα στη Γʼ Εθνική, προσπαθούν να συνέλθουν στο «Ηράκλειο», μια διαδικασία που πρέπει να επιταχυνθεί μετά τον ορισμό των αγώνων κατάταξης για τις επόμενες μέρες (27-29 Μαΐου).

Χρόνος δεν υπάρχει λοιπόν για χάσιμο προκειμένου η ομάδα να εξαντλήσει τις πιθανότητες για την άνοδο μέσω της πρωτιάς στο τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στη Λιβαδειά, όπως ανακοίνωσε η ΕΟΚ. Αντίπαλοι του «Ηράκλειο» θα είναι οι Έσπερος Πάτρας, Αμπελώνας Λάρισας και η Ανατόλια από τη Θεσσαλονίκη.

«Δεν είναι θετικό για μας που αρχίζουν τόσο σύντομα τα μπαράζ. Είμαστε υποχρεωμένοι πάντως να ετοιμαστούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα κυρίως από ψυχολογικής πλευράς», τονίζει ο Βασίλης Ράλλης ο οποίος θα δει τους παίκτες της ομάδας στη σημερινή προπόνηση.

Αρκετές ώρες μετά το εφιαλτικό έτσι όπως εξελίχθηκε παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό, ο νεαρός τεχνικός προσπαθεί να εντοπίσει τις αιτίες που έφεραν το κακό:

«Κάναμε το χειρότερό μας παιχνίδι την πιο ακατάλληλη στιγμή. Δεν είχαμε ενέργεια και παρασυρθήκαμε στο γρήγορο ρυθμό του αντιπάλου. Από ένα σημείο και μετά μας πήρε από κάτω η ψυχολογία και ήταν πολύ δύσκολο να αντιδράσουμε. Σε καμία περίπτωση πάντως δεν υπήρξε υποτίμηση του αντιπάλου από τα μέλη της ομάδας. Ίσως ο κόσμος να περίμενε μια εύκολη επικράτηση επειδή παίζαμε στην έδρα μας όμως όλα κρίνονται στο γήπεδο όπου χάσαμε καθαρά, απογοητεύοντας πρώτα απʼ όλα τους εαυτούς μας».

Το «Ηράκλειο» βρίσκεται τώρα στο στάδιο συλλογής πληροφοριών για τους αντιπάλους του στα μπαράζ (η κλήρωση για τη σειρά των αγώνων θα γίνει αύριο).

Να θυμίσουμε ότι πέρυσι από την ίδια διαδικασία είχαν επωφεληθεί οι τρεις από τις τέσσερις ομάδες.

Ο λόγος για τον Διαγόρα και τον Φίλιππο που ανέβηκαν στη Βʼ Εθνική ενώ ο Κόροιβος έφθασε μέχρι την Α2 μέσω συγχώνευσης. Θεωρείται σχεδόν απίθανο και φέτος να μην απαιτηθεί η κάλυψη μιας τουλάχιστον θέσης στη Βʼ Εθνική, την οποία θα κερδίσει η πρώτη ομάδα των μπαράζ. Τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια ειδικά στην Α2, γεγονός που αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.