Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών που παγίδεψαν το ΑΤΜ της Παγκρήτιας Τράπεζας στις Κάτω Γούβες τον περασμένο μήνα.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχει βρεθεί η άκρη του νήματος για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης που θα οδηγήσει τους αστυνομικούς στην ταυτότητα των απατεώνων.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, οι διωκτικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους υλικό από κάμερα κάποιου καταστήματος που δείχνει τα άτομα που τοποθέτησαν το μηχανισμό παγίδευσης στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης. Τα στοιχεία που έχει συλλέξει η ΕΛΑΣ έχουν σταλεί στα εργαστήρια της Αστυνομίας για ανάλυση και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Οι αξιωματικοί της Αστυνομίας είναι αισιόδοξοι για την πορεία των ερευνών αναφορικά με την υπόθεση του ΑΤΜ στις Κάτω Γούβες, δεν δηλώνουν όμως το ίδιο αισιόδοξοι και για τα αποτελέσματα των ερευνών σχετικά με το τελευταίο παγιδευμένο μηχάνημα, αυτό στην περιοχή των Μαλίων που εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο το απόγευμα να έχει μπει στο στόχαστρο απατεώνων.

Αυτό που φοβούνται οι αστυνομικοί είναι ότι με την έκταση που πήρε η υπόθεση οι δράστες που παγίδευσαν τα ΑΤΜ πιθανόν να φοβήθηκαν και να εγκατέλειψαν την Κρήτη, εκτιμούν όμως ότι είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για σεσημασμένους κακοποιούς που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για τα ίδια αδικήματα.

Η παγίδευση με τη μέθοδο skimming του ΑΤΜ στις Γούβες είχε ως αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» οι καταθέσεις αρκετών ατόμων που το χρησιμοποίησαν. Από την άλλη πλευρά, στην ενημέρωση που έχει η Αστυνομία από την τράπεζα Πειραιώς για το παγιδευμένο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης στα Μάλια αναφέρεται ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν εξαπατημένοι πολίτες.

Πάντως το ΑΤΜ των Γουβών όπως γράψαμε και χθες «παγιδεύτηκε» σε δύο διαφορετικές φάσεις και τουλάχιστον 15 πολίτες, οι οποίοι τις προηγούμενες ημέρες έκαναν ανάληψη χρημάτων στο συγκεκριμένο μηχάνημα, έπεσαν θύματα απάτης της συγκεκριμένης συμμορίας.

Με βάση τους κλεμμένους κωδικούς, έγιναν αναλήψεις από ένδεκα τράπεζες της Θεσσαλονίκης και τέσσερις τράπεζες των ΗΠΑ.