Με χρηματικό πρόστιμο αλλά και με επιβάρυνση των εξόδων της δίκης θα …πληρώσουν επτά αστυνομικοί την απουσία τους χθες από τη δίκη σε βάρος έξι νεαρών που είχαν συλληφθεί τον Δεκέμβριο του 2009 στο πάρκο Θεοτοκόπουλου, στην επεισοδιακή έναρξη πορείας στη μνήμη του αδικοχαμένου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από τους δέκα αστυνομικούς-μάρτυρες κατηγορίας, μόνο τρεις προσήλθαν χθες στην αίθουσα του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου, γεγονός που ενόχλησε την έδρα καθώς επρόκειτο για βασικούς μάρτυρες, κάποιοι εκ των οποίων μάλιστα είχαν δηλώσει και παθόντες.

Μετά από πρόταση της εισαγγελέως έδρας, το Δικαστήριο στους αστυνομικούς που απουσίαζαν επέβαλε χρηματικό πρόστιμο 120 ευρώ στον καθένα, ενώ θα επιβαρυνθούν και τα δικαστικά έξοδα.

Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τις 6 Φεβρουαρίου του 2012.

Από νωρίς χθες το πρωί τα αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο ήταν δρακόντεια καθώς συγκεντρωμένοι νεαροί εξέφραζαν την αλληλεγγύη τους στους έξι κατηγορούμενους.

Πρόκειται για πέντε Έλληνες φοιτητές, δύο κοπέλες και τρεις νεαρούς, ενώ ο έκτος είναι οικονομικός μετανάστης από την Τουρκία.

Για τον τελευταίο μάλιστα φέρεται να ανακύπτει ζήτημα καθώς ήδη εκκρεμεί η δίκη του για την παράνομη είσοδο του στη χώρα.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος των κατηγορουμένων, Μιχάλης Σφακιανάκης, ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε συλληφθεί το 2005 στη Σάμο για παράνομη είσοδο στη χώρα, ωστόσο, η υπόθεση αυτή δεν έχει εκδικαστεί ακόμη.

Όπως τόνισε, σύμφωνα με το νόμο ο νεαρός θα έπρεπε ήδη να έχει δικαστεί για την παράνομη είσοδο στη χώρα (κατηγορία που τον βαρύνει και στη δίκη για τα επεισόδια), καθώς δεν μπορεί να δικαστεί δύο φορές για το ίδιο αδίκημα.

Να σημειωθεί ότι οι δύο κοπέλες κατηγορούνται για απείθεια, ενώ οι νεαροί για αντίσταση, στάση και πρόκληση σωματικών βλαβών.