ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
Νέα καμπάνια για την εορταστική περίοδο του Πάσχα δημιουργεί η Ashley & Holmes για λογαριασμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η καμπάνια του καταθετικού αποταμιευτικού λογαριασμού "Μεγαλώνω" προσφέρει επιλογές για το παιδί, καθώς και μοναδικά προνόμια διπλασιάζοντας τις αποταμιεύσεις του. Τα media του λογαριασμού χειρίζεται η United Media.

DEUTSCHE  TELEKOM
Περίπου 18% θα μειώσει η Deutsche Telekom (D.T.) το μέσο όρο κτήσης των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον προχωρήσει άμεσα, όπως όλα δείχνουν, η πώληση ενός επιπλέον 10% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού. Το ποσοστό αυτό βγαίνει με την παραδοχή πως η γερμανική εταιρεία αγοράζει από το ελληνικό Δημόσιο με τιμή 9 ευρώ ανά μετοχή. Η τιμή που θα πουλήσει στην παρούσα συγκυρία το Δημόσιο είναι καθορισμένη από τη συμφωνία που υπεγράφη το 2008 με τη γερμανική εταιρεία και προβλέπει υπερτίμημα 15% επί της μέσης τιμής της μετοχής τις τελευταίες 20 μέρες από την ανακοίνωση της πώλησης.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ
Τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2011 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου για να εξετάσει τα οικονομικά αποτελέσματα του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2011. Την ίδια μέρα, μετά το τέλος της χρηματιστηριακής συνεδρίας, τα οικονομικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο και στον Τύπο.

ΟΠΑΠ
Την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΠΑΠ να εξοπλίσει και το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης με Γραμμικό Επιταχυντή, ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Σπανουδάκης σε κοινή Συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο στα γραφεία της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Θεσσαλονίκη. "Έχουμε αποφασίσει να περιορίσουμε τις μικρές και να επικεντρωθούμε σε σημαντικές δράσεις, τέτοιες που να συμβάλλουν κατά ουσιαστικό τρόπο στην επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζει το κοινωνικό σύνολο και να αναδεικνύουν το ρόλο της ΟΠΑΠ Α.Ε. ως εταιρείας με αυξημένη Κοινωνική Ευθύνη" υπογράμμισε ο κ. Σπανουδάκης. Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε την νέα σημαντική κοινωνική προσφορά της ΟΠΑΠ Α.Ε. εισημαίνοντας ότι η προμήθεια - κατόπιν διαγωνισμού - και η εγκατάσταση θα έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου.

ΔΕΗ
Η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και η ανάπτυξη παροχής υπηρεσιών στον οικιακό τομέα, με ανάλογες τεχνολογίες εξοικονόμησης, αποτελούν κοινό στόχο της ΔΕΗ Α.Ε. και του ΚΑΠΕ, που προχώρησαν, χθες, σε μνημόνιο συνεργασίας. Η υλοποίησή της θα γίνει με την ενεργειακή αναβάθμιση των νοικοκυριών μέσω παροχής υπηρεσιών-παρεμβάσεων που θα αποπληρώνονται σε βάθος χρόνου, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, βάσει του ποσοστού της επιτευχθείσας εξοικονόμησης. Το έργο προβλέπει πιλοτική εφαρμογή σε 1.000 περίπου κατοικίες, πέντε δήμων της Αττικής (Ηλιούπολη, Αγιος Δημήτριος, Καισαριανή, Περιστέρι, Παλαιό Φάληρο). Η υπογραφή του μνημονίου έγινε, χθες, από τον πρόεδρο της ΔΕΗ Α.Ε., Αρθούρο Ζερβό και τον πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), Ματθαίο Σανταμούρη, παρουσία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνας Μπιρμπίλη.

MOODY’S
Σταθερή, στην κατηγορία Baa3, διατήρησε η Moody's την πιστοληπτική αξιολόγηση των καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank, ενώ υποβάθμισε τα αντίστοιχα ομόλογα της Marfin Popular Bank στην κατηγορία Baa1 από την κατηγορία Α3. Η αξιολόγηση αφορά στα ομόλογα που εκδίδουν η Εθνική Τράπεζα στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων ομολόγων ΙΙ (covered bond programme II), η Alpha Bank στο πλαίσιο του προγράμματος άμεσης έκδοσης (direct issuance covered bond programme) και η Marfin Popular Bank στο πλαίσιο του προγράμματος καλυμμένων με στεγαστικά δάνεια ομολόγων (EUR 3m residential mortgage loans covered bond programme). Στην ανακοίνωσή του, ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι τα καλυμμένα ομόλογα που εκδόθηκαν από την ΕΤΕ στο πλαίσιο του προγράμματος global covered bond programme καθώς και τα καλυμμένα ομόλογα της Eurobank παραμένουν υπό εξέταση, έως ότου ολοκληρωθούν τα μέτρα που παίρνουν οι δύο τράπεζες για να σταθεροποιήσουν την αξιολόγησή τους στα σημερινά επίπεδα.

GENIKI BANK
To 15% των καταστημάτων της προτίθεται να κλείσει η Geniki Bank σε μια προσπάθεια δραστικής μείωσης του κόστους. Όπως ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας στους αναλυτές κατά την παρουσίαση που πραγματοποίησε χθες, ο έλεγχος των δαπανών είναι βασικός πυλώνας της στρατηγικής και στο πλαίσιο αυτό θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού και καταστημάτων, τα οποία σήμερα είναι 117 σε όλη την Ελλάδα. Η τράπεζα θα διατηρήσει το δίκτυο στα περίπου εκατό καταστήματα ενώ η διοίκηση δεν έδωσε στόχο αναφορικά με το προσωπικό. Στην ίδια κατεύθυνση, η διοίκηση πρόσφατα απηύθυνε προς το σύλλογο εργαζομένων πρόσκληση διαπραγμάτευσης για την κατάρτιση ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης με αντικείμενο την αναπροσαρμογή των καταβαλλόμενων βασικών μισθών και επιδομάτων σε ποσοστό μείωσης κατά 10%. Μετά την άρνηση του συλλόγου να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, η τράπεζα υπέβαλε αίτημα για τη μείωση των αποδοχών στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

ΟΛΠ
Πρόσκληση για διάλογο προς τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) απηύθυνε χθες ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενοχλημένος από την προχθεσινή παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος 2011 - 2015 του λιμανιού. Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλολιάκο, "προκαλεί οργή και κατάπληξη η μονομερής ανακοίνωση "έργων" από τη διοίκηση του ΟΛΠ, που για να υλοποιηθούν απαιτούν κοινωνική συναίνεση και πάνω από όλα τη συμφωνία της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά και των όμορων δήμων". Μάλιστα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που δεν υπάρξει διάλογος διακυβεύεται όχι μόνο η χρηματοδότηση των έργων, αλλά και η έγκαιρη υλοποίηση τους.
MHXANIKH
H MHXANIKH A.E. σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 (άρθρα 3 και 21), σε συνδυασμό με το άρθρο 11 της απόφασης 1/434/3.7.2007 της Ε.Κ., ανακοινώνει ότι ο πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας Π. Εμφιετζόγλου, υπόχρεο πρόσωπο σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν. 3340/2005, προέβη την 15η Απριλίου 2011 σε αγορά 12.600 κοινών μετοχών αξίας 3.095 ευρώ, την 18η Απριλίου σε αγορά 6.000 κοινών μετοχών αξίας 1.440 ευρώ και την 19η Απριλίου σε αγορά 26.088 κοινών μετοχών αξίας 6.090 ευρώ. Παράλληλα η Μ. Εμφιετζόγλου, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας, προέβη την 15η Απριλίου σε αγορά 700 κοινών μετοχών αξίας 168 ευρώ και 500 προνομιούχων μετοχών αξίας 95 ευρώ, την 18η Απριλίου σε αγορά 100 κοινών μετοχών αξίας 25 ευρώ, και την 19η Απριλίου σε αγορά 300 κοινών μετοχών αξίας 71 ευρώ και 100 προνομιούχων μετοχών αξίας 17 ευρώ.

CROWN HELLAS CAN
Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης δι' εξαγοράς της εταιρείας από τη Lomond έναντι αντιτίμου σε μετρητά 13,50 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε το δ.σ. της Crown Hellas Can, κατά τη συνεδρίασή του, της 20.04.2011. Επίσης, το σχέδιο εγκρίθηκε και από το διοικητικό συμβούλιο της Lomond, σε ξεχωριστή συνεδρίαση επίσης στις 20.04.2011, υπεγράφη αυθημερόν από τους νομίμους εκπροσώπους της εταιρείας και της Lomond και θα υποβληθεί στις διατυπώσεις δημοσιότητας του νόμου. Τέλος, κατά την ίδια ως άνω συνεδρίασή του, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε την προβλεπόμενη επεξηγηματική έκθεση του διοικητικού συμβουλίου της, η οποία θα καταχωρηθεί στο μητρώο ανωνύμων εταιρειών και θα υποβληθεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας.

EUROBANK
Σε αναπροσαρμογή επιτοκίων προχώρησε η Eurobank, μετά την αύξηση κατά 0,25 της μονάδος του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Συγκεκριμένα, στις καταθέσεις, τα επιτόκια των λογαριασμών καταθέσεων, η απόδοση των οποίων συνδέεται με το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αυξάνονται αυτόματα και ισόποσα κατά 0,25 της μονάδος. Τα επιτόκια καταθέσεων του Λογαριασμού Όψεως Επαγγελματιών (Φυσικών Προσώπων) αυξάνονται έως και 0,25 της μονάδος. Στις χορηγήσεις, τα βασικά επιτόκια χορηγήσεων μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών και το βασικό επιτόκιο κεφαλαίου κίνησης επιχειρηματικής πίστης αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος. Τα βασικά επιτόκια των πιστωτικών καρτών και των καταναλωτικών δανείων αυξάνονται κατά 0,25 της μονάδος. Το βασικό στεγαστικό επιτόκιο της Τράπεζας προσαρμόζεται αντίστοιχα κατά 0,25 της μονάδος. Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από Παρασκευή 29 Απριλίου.

FRIGOGLASS
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011, στις 8:30 π.μ., θα ανακοινώσει η Frigoglass τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2011.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ
Αίτημα για το πέρας της διαδικασίας συνδιαλλαγής του άρθρου 99 του Ν. 3588/2007 κατέθεσε ο διαμεσολαβητής κ. Αθανάσιος Λιάγκος, όπως ανακοινώθηκε από την Ατλάντικ Σούπερ Μάρκετ. Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει ορισθεί να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 4 Μαΐου 2011. Η εταιρεία σημειώνει ότι θα προχωρήσει σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

EUROLINE
ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ
Την τροποποίηση και ανανέωση της σύμβασης διαχείρισης χαρτοφυλακίου ενέκρινε η γενική συνέλευση των μετόχων της Euroline Επενδυτική, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες. Συγκεκριμένα, η γενική συνέλευση ενέκρινε την τροποποίηση και ανανέωση της Σύμβασης Διαχείρισης Χαρτοφυλακίου, ώστε να εναρμονιστεί με το σκοπό της εκκαθάρισης και τη μείωση της αμοιβής σε ποσοστό 1%, πλέον ΦΠΑ, ετησίως επί του μέσου ημερήσιου καθαρού ενεργητικού της εταιρείας που έχουν συναφθεί με την εταιρεία Marfin Global Asset Management ΑΕΔΑΚ. Επίσης, αποφάσισε την τροποποίηση και ανανέωση της Σύμβασης Παροχής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών για τη Μέτρηση και Αξιολόγηση του Επενδυτικού Κινδύνου που έχουν συναφθεί με την εταιρεία Marfin Global Asset Management, καθώς και την ανανέωση της σύμβασης ανάθεσης διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού που έχει συναφθεί με την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος.

AVENIR
Η εταιρεία με την επωνυμία AVENIR LEISURE & ENTERTAINMENT ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) ανακοινώνει ότι σε αντικατάσταση της αποχωρήσασας κας Θεοδοσίου Θεοδώρας, ο κ. Ιωάννης Βαγιάνος αναλαμβάνει υπεύθυνος των τμημάτων εταιρικών ανακοινώσεων και εξυπηρέτησης μετόχων.