Ανάμεσα σε δύο τεχνοτροπίες ισορροπεί η έκθεση ζωγραφικής της καθηγήτριας και ζωγράφου, Άννας Σαλούστρου που άνοιξε τις πύλες της την προηγούμενη Δευτέρα.

Η έκθεση φιλοξενείται στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου ως τις 30 Απριλίου.

Η κ. Σαλούστρου είναι καθηγήτρια φυσικής αγωγής στο 13ο Λύκειο Ηρακλείου στο Τάλως.

Ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει έργα της από δύο διαφορετικές οπτικές, ορισμένοι πίνακες είναι με διάφορα χρώματα με ακρυλικά και άλλοι έχουν βάση το λάδι, είναι γραμμικοί και ασπρόμαυροι. «Είναι ο τρόπος που εκφράζομαι, με δυο τελείως διαφορετικές τεχνοτροπίες. Είναι θέμα ισορροπίας, και ο άνθρωπος σε δυο πόδια ισορροπεί», λέει χαρακτηριστικά η ίδια.

Τα θέματα, όμως, είναι κοινά, επηρεασμένα από το Σύμπαν, τη θεωρητική φυσική και τη θεωρία του Χάους. «Κοινή του βάση είναι το Σύμπαν. Μου αρέσει η θεωρητική φυσική και επηρεάζεσαι από όσα σου αρέσουν», αναφέρει.

Επέλεξε να μη δώσει θέματα και τίτλους στα έργα της για να είναι ελεύθερος ο επισκέπτης, ο θεατής να δώσει τη δική του ερμηνεία. «Νομίζω ότι είναι σαν το ποίημα, το διαβάζεις και άμα ακουμπάει την ψυχή σου έχει καλώς, αν δε σου λέει τίποτα δεν πειράζει. Δεν είναι ο σκοπός να ψάξεις γιατί το έκανε, γιατί το έγραψε ο ποιητής... Αφήνω ελεύθερο το θεατή ό, τι δει αυτός. Με ικανοποιεί που ακούω τελείως διαφορετικά πράγματα στο ίδιο έργο, είναι ευχαρίστησή μου», εξηγεί.

Η κ. Σαλούστρου ζωγραφίζει εδώ και χρόνια όμως τα τελευταία δέκα χρόνια αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην τέχνη της. Ο λόγος που ζωγραφίζει είναι για να ικανοποιήσει μια ψυχική της ανάγκη. Αναφέρει, μάλιστα, πως αν στην καθημερινότητά της ήταν περισσότερο «ανοιχτή» και ομιλητική, τότε ίσως να μη ζωγράφιζε.

Πρόκειται για την δεύτερη ατομική της έκθεση, η πρώτη διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο στο Σπίτι του Πολιτισμού έχει λάβει μέρος στο παρελθόν σε ομαδικές εκθέσεις.

Η έκθεση θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί ως τη 1.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ. Το Σάββατο θα είναι ανοιχτή μόνο πρωινές ώρες.

Από τον αθλητισμό στην τέχνη

Μέσα από τη δουλειά της έρχεται σε επαφή με τα παιδιά ενώ για χρόνια ήταν αθλήτρια, έπαιζε μπάσκετ, ήταν προπονήτρια και αθλήτρια του στίβου και θεωρεί πως όλα τα βιώματα στη ζωή της έχουν σχέση. «Ο αθλητισμός σε μαθαίνει να ξεπερνάς τον εαυτό σου, να κάνεις τις υπερβάσεις σου και νομίζω ότι όλα αυτά βγαίνουν στη ζωγραφική μου, δεν είναι ξεκομμένα. Εχεις πάρει πράγματα πάρα πολλά από όλη σου τη ζωή και ο αθλητισμός νομίζω ότι

βγαίνει στον τρόπο έκφρασης», αναφέρει.