Ο Συνήγορος του Παιδιού θα βρίσκεται στο Ηράκλειο την Πέμπτη 10 Μαρτίου.

Την επίσκεψη διοργανώνει το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου σε συνεργασία

με το δίκτυο σχολείων εθελοντικής δράσης Δ/θμιας Εκπ/σης, Αγωγής Υγείας και Special Olympics - Αθήνα 2011, (Γυμνάσιο και Λύκειο Αλικαρνασσού, 2ο Γυμνάσιο Ηρακλείου και 2ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του θεματικού έτους για τα ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.

Στις 6 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο αμφιθέατρο του Πειραματικού Γυμνασίου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων όλων των προαναφερόμενων σχολείων και τη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου (Γρ.Σχολικών Δραστηριοτήτων) οργανώνεται εκδήλωση με εισηγητή το Συνήγορο του παιδιού, κ. Γεώργιο Μόσχο με θέμα: «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΗΜΕΡΑ».

Θα ακολουθήσει συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων με μαθητές ,εκπαιδευτικούς και γονείς και θα παρουσιαστούν εργασίες μαθητών-τριων που έχουν ασχοληθεί σε πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα σχετικό με τα Ανθρώπινα δικαιώματα και τα Δικαιώματα των παιδιών.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε εκπαιδευτικούς , γονείς και μαθητές όλων των σχολείων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου, θα γίνει επίσκεψη στο Πειραματικό Γυμνάσιο και συνάντηση με τους μαθητές της ομάδας Αγωγής Υγείας που υλοποιούν πρόγραμμα με σχετικό θέμα.