Με στόχο τη χάραξη μιας κοινής πολιτικής για τις εκδηλώσεις που οργανώνονται κάθε χρόνο αλλά και τη μεταξύ τους γνωριμία, πραγματοποιήθηκε συνάντηση όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων που εδρεύουν στο δήμο Γόρτυνας.

Στη συνάντηση, που έγινε έπειτα από πρωτοβουλία του γραφείου δημοσίων σχέσεων του δήμου Γόρτυνας και σ’ αυτήν παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Σταύρος Ξυλούρης, (που είναι αρμόδιος επί των πολιτιστικών θεμάτων του Δήμου) και Αντώνης Πρινιανάκης, έδωσαν δυναμικό «παρών» οι εκπρόσωποι από 15 συλλόγους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις αναφορικά με τις δράσεις που αναπτύσσουν. Όπως τόνισε στους παραβρισκόμενους ο υπεύθυνος του γραφείου δημοσίων σχέσεων Στέφανος Γκιαουράκης, η δημοτική αρχή επιθυμεί την ύπαρξη ενός κοινού πλάνου πάνω στο οποίο θα συμβαδίζουν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι, ώστε αφενός να αποτρέπεται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε κοινές ημερομηνίες και αφετέρου να έχει τη δυνατότητα και την ευελιξία ο Δήμος να στηρίζει, να προβάλει και να προωθεί τις προσπάθειες που γίνονται. Το επόμενο ραντεβού μεταξύ των ανθρώπων του δήμου Γόρτυνας και των εκπροσώπων των πολιτιστικών συλλόγων ορίστηκε για την Κυριακή 3 Απριλίου 2011.

Τέλος οι πρόεδροι των πολιτιστικών συλλόγων της Αγίας Βαρβάρας, των Αγίων Δέκα και της Γέργερης ενημέρωσαν για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις που προγραμματίζουν και οι οποίες θα είναι οι ακόλουθες:

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας: «Κυνήγι χαμένου θησαυρού», από 28 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου.

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Δέκα: «Κούλουμα», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Γέργερης: «Αποκριγιώματα», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας: «Καρναβάλι», Καθαρή Δευτέρα 7 Μαρτίου.