Ακόμα και μικρά παιδιά ήταν μεταξύ των δεκαπέντε λαθρομεταναστών τους οποίους σκόπευαν να προωθήσουν στην Ιταλία, έναντι φυσικά αμοιβής, τρεις αλλοδαποί, δύο Μαροκινοί και ένας Σύριος. Ήδη στα χέρια των διωκτικών Αρχών των Χανίων βρίσκεται ένας 30χρονος Μαροκινός, ενώ οι δύο συνεργοί του αναζητούνται.
Οι τρεις, σύμφωνα με την Αστυνομία, είχαν εισπράξει 2 με 3 χιλιάδες δολάρια ανά κεφάλι προκειμένου να μεταφέρουν στην Ιταλία τους δεκαπέντε λαθρομετανάστες.
Από αυτούς, οι εννέα είναι ανήλικοι, ηλικίας από τριών έως 16 ετών. Οι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν προχθές το πρωί στην περιοχή του Κολυμπαρίου από άνδρες του τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκόρωνα. Από την έρευνα που επακολούθησε προέκυψε ότι ευρισκόμενοι στα Χανιά το τελευταίο δίμηνο, τους προσέγγισε ο 30χρονος, ο οποίος τους έπεισε ότι θα μπορούσε να τους φυγαδεύσει στην Ιταλία έναντι πληρωμής. Οι σύγχρονοι δουλέμποροι μετέφεραν τμηματικά τους λαθρομετανάστες με αυτοκίνητα και τους εγκατέλειψαν σε παροπλισμένο πλοιάριο στο λιμάνι του Κολυμπαρίου όπου εργαζόταν ως φύλακας ο 30χρονος.